WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kolmiot ja neliöt


KOLMIOT JA NELIÖT

Kolmiohan on vanhastaan jo hengen symboli. Muotona kolmio on sellainen, että nämä kulmat ovat hyvin dynaamisia. Jos ajatellaan, että meidän energia liikkuu näitä kolmion sivuja pitkin, niin nämä kulmat ovat sellaisia, että energia ei pääsekään enää helposti fyysisesti liikkumaan eteenpäin. Neliössä liike kuitenkin pääsee kulmassa jatkumaan liikeimpulssina. Kolmion kulmassa liike pysähtyykin, koska sama liikeimpulssi ei pääse jatkamaankaan samalla tavalla kuin neliössä. Energeettisesti kolmion kulmassa liike hajoaakin henkiselle alueelle koska liikeimpulssi se ei pääse jatkamaan liikettää samanlaisena. Se tavallaan tekee henkisellä puolella kierroksen ja inkarnoituu uudestaa seuraavalle sivulle matkaa jatkaakseen. Kolmio on liike, missä sen kolme luovaa prinsiippiä toimivat yhdessä, eli ykseys ja miten se jakautuu kahdeksi, henkiseksi ja fyysiseksi etenemiseksi.

Neliö on ollut meillä aina maan symboli ja oikeastaan tämä muoto jähmettää ja painaa elämänvoimia maahan takaisin.. Eli neliön kulmissa ei synny samanlaista dynaamista virtaa kuin kolmion liikkeessä.  Neliö kuvaa myös ristiä, Maan risti – pystylinja ja vaakalinja.

Jos kolmio ja neliö lasketaan yhteen 3 + 4 saadaan 7, hengen ja maan yhteys. Viikonpäivien ja elämän hyvä mitta, jotka seuraavat meitä jatkuvasti. Viikon 7 luovaa päivää ja planeettaluku. Tavallaan me käymme tämän planeetta systeemimme läpi päivinä, joka viikko. Planeettojen vaikutukset ns. ”hieroo” meitä jokasen päivän ja viikon aikana, mikä sinänsä on mahtava juttu! Sen kun tiedostaa ja tavallaan antaa niille planeetoille luvan tehdä se. Se onkin aikamoinen voima.

Henkisessä perinteessä viikonpäiväiville on ihan omat meditaationsa. Sain vanhan virsikirjan 1800-luvulta, jonka aineisto on vieläkin vanhempaa, niin täällä on rukouksia ihan joka päivälle. Esoteerista tietoa!

Kolmio laitettaessa neliön päälle, saadaan viisi kulmaa. Viisi on eetterikehon luku. Tästä saa samanlaisia kuvioita kuin Da Vincin kuviossa, jossa mies on pallon sisällä. Näillä tämmöisillä muodoilla on suuri merkitys, varsinkin kun niistä tekee ihan fyysisiä liikkeitä, kuten esimerkiksi vanhoilla tansseilla.  Piiritansseilla on ollut suuri merkitys ja niitä on tanssittu vuodenaikojen mukaan. Myös paikalla, missä on tanssittu on merkitystä planetaarisesti. Luulisin, jos pystyisimme tarkastelemaan piiritansseja tarkemmin, voisimme löytää niistä kosmisia yhteyksiä sekä yhteyksiä maan sisäisiin kerroksiin.
Lähde: Matti Kuusela


Kaksi limittäistä, tasasivuista kolmiota esiintyy juutalaisilla Daavidin tähtenä, mutta sama symboli on löydettävissä paljon ennen juutalaisuuden syntyä mm. intialaisesta tantrasta. Teosofisessa sinetissä valkoinen, kärki ylöspäin oleva kolmio kuvaa makrokosmosta. Se on "suuri kolmio", Arikh Anpin – "suuret kasvot". Sen kärki kuvaa henkeä, joka on yksi. 

Kolmion alhaalla oleva kanta koostuu lukemattomista pisteistä ja kuvaa aineen moninaisuutta. Yhdestä tulee monta, henki laskeutuu aineeseen suuressa luomisprosessissa, jossa maailmankaikkeuden luojan ylitietoinen ajatus ottaa materiaalisen, tajuttavan muodon. 

Toinen, musta kolmio kärki alaspäin on mikrokosmos, "pieni kolmio", ihminen, Zeir Anpin – "pienet kasvot". Se kuvaa tietoisuuden kehittymistä luonnonvaltakunnissa ja aineen vähittäistä muuttumista hengeksi yhä tiedostavampien olentojen ilmestymisen myötä. Kehitys lähtee aineesta, jota symboloi alhaalla oleva kolmion kärki. 

Kaksi kylkeä suuntautuu ylöspäin ja ovat ikään kuin ihmisen kädet kohotettuna rukoukseen kohti taivasta ja henkeä. Yhdessä nuo kolmiot kuvaavat myös maailmaa, sen kahtalaista luonnetta, hyvän ja pahan, päivän ja yön, valkeuden ja pimeyden vaihtelua. Ilman noita vastakkaisuuksia mitään ilmennystä ei voisi olla olemassa. 

Kaksi kolmiota kuvaa myös ikuista liikettä, joka on yksi maailmankaikkeuden peruslaeista. Ne ovat kuin Taon "yang" ja "yin", jatkuvassa liikkeessä ja muuttumassa toisikseen. Henki laskeutuu aineeseen ja aine muuttuu jälleen hengeksi, tämä kehitys jatkuu ikuisuudesta ikuisuuteen, mitä puolestaan symboloi häntäänsä pureva käärme. 

Kolmiolle voidaan antaa monia merkityksiä riippuen käyttötarkoituksesta. 

Perinteisiä ovat uskonnolliset merkitykset, kuten kolminaisuus, joka tunnetaan monissa uskonnoissa, esimerkkeinä kristinuskon Isä, Poika ja Pyhä henki, sekä hindulaisuuden Brahma, Vishnu ja Shiva. 

Kolmella kolmiolla voidaan tuoda esiin näiden kolmen suhdetta ja asemaa toisiinsa nähden ja painotuksesta riippuen sijoittaa eri osat eri kohtaan kokonaisuutta. Eräs huomioitava seikka liittyy siihen, että mainittujen logojen tavoin kolmiot asetettaessa piirtyy esiin myös neljäs, alaspäin osoittava kolmio. Tämä voidaan tulkita monin tavoin, mutta eräs varteenotettava tapa olisi kutsua sitä näiden kolmioiden maalliseksi ilmentymäksi.

Eräs tulkintatapa on myös katsoa erityisesti kolmion keskellä olevia ylös ja alas osoittavia kolmioita. Ylempi tarkoittaa siinä tapauksessa maskuliinista energiaa ja alempi feminiinistä. Näiden eräät sovellukset voimme nähdä käsitteissä, kuten taivaan isä ja äiti maa. Käsitteitä ylempi ja alempi ei pidä tulkita arvojärjestyksenä.

Kolmio  (Pyhä kolminaisuus)
Ympyrä  (maailma, maan piiri, ikuisuus)
lue myös :

Ei kommentteja: