WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

tiistai 22. marraskuuta 2011

Keski-Suomen luontomuseo


Suomen luonnosta löytää huomattava määrä kasvilajeja, joita ihmiset voisivat käyttää hyödykseen. Valitettavaa on, ettei kaikkia niiden käyttömahdollisuuksia vielä tiedetä. Ainoastaan 28 kasvilajia on saanut niin sanotun kauppayrttistatuksen. Taloudellista merkitystä niistä on vain muutamalla. Suomen luonnosta kerättäviä kasveja ovat muun muassa ahomansikka, kanerva, mänty, mustikka ja voikukka. Suomalaisten luonnonyrttien aromipitoisuus on usein korkea puhtaan luonnon sekä pitkien kesäpäivien (runsaan auringonvalon) ansiosta.

Luonnosta kerättävissä yrteissä on vähän energiaa, ja paljon kuitua ja ne sisältävät paljon erilaisia vitamiineja sekä kivennäisaineita. Kuidun avulla voi suolisto toimia paremmin ja hyödyllisten suolistobakteerin määrä kasvaa. Se mahdollisesti ennaltaehkäisee ummetusta sekä syövän muodostumista paksusuoleen. Imeytymätön kuitu kasvattaa kylläisyyden olotilaa, mahalaukku tyhjenee hitaammin ja se säätelee ohutsuolessa olevaa happamuutta terveydelle paremmaksi. Kuitu estää myös verensokeritason nousemista ja kuljettaa veressä olevaa kolesterolia pois, minkä seurauksena veren kolesterolipitoisuus laskee. Valitettavasti luonnosta saatavien yrttien haittavaikutuksina saattavat olla esimerkiksi erilaiset allergiat, ihottumat, ripuli, pahoinvointi, sydän ja keskushermostovaikutukset, päänsärky, verenpaineenlasku ja -nousu sekä munuaiskivet. Pitkällä aikavälillä voi esiintyä myös maksavaurioita. 
* Kirjoittanut Sonja Kärkkäinen *
Joulukuu 2008

Ei kommentteja: