WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

maanantai 30. toukokuuta 2011

Sisäkeho

Kirjoittanut Eckhart Tolle 
(spiritlibrary.com)
20.8.2009
 

Sanoit, että samaistuminen fyysiseen muotoomme on osa harhaa. Miten siis keho, fyysinen muoto, voi tuoda oivalluksen olemisentilasta?

Keho mikä voidaan nähdä ja mitä voidaan koskettaa, ei voi viedä olemisentilaan. Mutta tuo näkyvä ja konkreettinen keho on vain ulkokuori tai paremminkin rajoittunut ja vääristynyt havainto syvemmästä todellisuudesta. 

Luonnollisessa yhteydessä olemisentilan kanssa tämä syvempi todellisuus voidaan tuntea joka hetki näkymättömänä sisäkehona, elävänä olemuksena sisällä. Näin "eläminen kehossa" on kehon tuntemista sisältäpäin, kehon sisäisen elämän tuntemista ja näin alatte tietää, että olette ulkoisen muodon ulkopuolella.

Mutta tämä on vasta sen sisäisen matkan alkua, mikä vie teidät vieläkin syvemmälle suuren hiljaisuuden ja rauhan ulottuvuuteen - kuitenkin myös suuren voiman ja elävän elämän ulottuvuuteen. Ensin saatte ehkä vain ohikiitäviä välähdyksiä siitä, mutta niiden kautta alatte käsittää, että te ette ole vain vieraan maailmankaikkeuden merkityksetön sirpale, joka on lyhyeksi aikaa erotettu elämän ja kuoleman välille ja jolle on annettu muutamia hetkittäisiä nautintoja, joita seuraa tuska ja lopullinen tuhoutuminen. 

Ulkoisen muotonne alla voitte yhdistyä johonkin niin valtavan laajaan, niin mittaamattomaan ja pyhään, ettei sitä voi ajatella tai siitä puhua - kuitenkin puhun siitä nyt. En puhu siitä antaakseni Teille jotain, mihin uskoa, vaan näyttääkseni Teille, miten voitte tuntea sen itse.
Olette irti olemisentilasta niin kauan, kuin mielenne vie kaiken huomion. Kun tämä tapahtuu - ja se tapahtuu jatkuvasti useimmille ihmisille - ette ole kehossanne. 

Mieli imee kaiken tietoisuutenne ja muuttaa sen mielen jutuiksi. Ette pysty lopettamaan ajattelemista. Pakonomaisesta ajattelusta on tullut kollektiivinen sairaus. 

Koko tunne siitä, kuka olette, juontuu mielen toiminnasta. Identiteetistänne - koska sen juuret eivät ole enää olemisentilassa - tulee haavoittuva ja jatkuvasti tarvitseva ajatusrakenne, mikä luo pelon vallitsevaksi taustatunteeksi. Ainoa asia millä on todellisuudessa merkitystä, puuttuu elämästänne: tietoisuus syvemmästä itsestänne - näkymättömästä ja tuhoutumattomasta todellisuudestanne.

Tullaksenne tietoiseksi olemisentilasta teidän on otettava tietoisuus pois mielestä. Tämä on yksi oleellisimmista tehtävistä henkisellä matkallanne. Tämä vapauttaa valtavan määrän tietoisuutta, mikä on aiemmin ollut hyödyttömän ja pakonomaisen ajattelun ansassa. Erittäin tehokas tapa tämän tekemiseen on huomionne siirtäminen ajattelusta kehoon, missä olemisentila voidaan tuntea ensisijaisesti sinä näkymättömänä energiakenttänä, mikä antaa elämän fyysiselle keholle.

Yhdistyminen sisäkehoon

Kokeile tätä nyt. Sinua saattaa auttaa, jos suljet silmäsi tätä harjoitusta varten. Myöhemmin kun "olemisesta kehossa" on tullut luonnollista ja helppoa, tämä ei ole enää tarpeellista. Kohdista huomiosi kehoon. Tunne se sisältäpäin. Onko se elävä? Onko elämää käsissä, käsivarsissa, jaloissa ja jalkaterissä - vatsassa, rinnassa? Pystytkö tuntemaan hienoenergiakentän, mikä tunkeutuu koko kehoon ja antaa elämän jokaiseen elimeen ja soluun? Voitko tuntea sen samanaikaisesti kehosi joka osassa, yhtenä energiakenttänä? Keskity tuntemaan sisäkehoasi muutaman hetken ajan. Älä ala ajatella sitä. Tunne se. Mitä enemmän annat huomioita sille, sitä selvemmäksi ja vahvemmaksi tunne tulee. Jokainen solu ikään kuin tuntuu elävämmältä ja jos sinulla on voimakas näköaisti, saat ehkä kuvan kehosi säteilemisestä. Vaikka tällainen kuva voi auttaa sinua väliaikaisesti, kiinnitä enemmän huomiota tunteeseen kuin mihinkään esille nousevaan kuvaan. Kuva - vaikka se olisi kuinka kaunis tai voimakas - on jo määritelty muotoon, joten on vähemmän vapautta tunkeutua vielä syvemmälle.

Tunne sisäkehostasi on muodoton, rajaton ja käsittämätön. Voit aina mennä siihen syvemmälle. Jos et pysty tuntemaan kovinkaan paljon tässä vaiheessa, kiinnitä huomiota siihen, mitä voit tuntea. Kenties on vain pientä kihelmöintiä käsissä tai jalkaterissä. Se riittää tällä hetkellä. Vain keskity tunteeseen. Kehostasi on tulossa elävä. Harjoittelemme myöhemmin lisää. Avaa nyt silmäsi, mutta pidä osa huomiosta kehon sisäisessä energiakentässä, vaikka katsot ympäri huonetta. Sisäkeho on kynnyksellä, muotoidentiteettisi ja perimmäisen identiteettisi, todellisen luontosi, välillä. Älä koskaan kadota kosketusta siihen.

Transformoituminen kehon kautta

Miksi useimmat uskonnot ovat tuominneet tai kieltäneet kehon? Näyttää siltä, että henkiset etsijät ovat aina pitäneet kehoa esteenä tai jopa syntinä. Miksi niin harvat etsijät ovat löytäneet?

Kehotasolla ihmiset ovat hyvin lähellä eläimiä. Meillä on eläinten kanssa kaikki samat kehon perustoiminnot - nautinto, tuska, hengittäminen, syöminen, juominen, ulostaminen, nukkuminen, tarve löytää kumppani ja lisääntyä ja tietysti syntyminen ja kuoleminen. 

Pitkän aikaa sen jälkeen kun ihmiset olivat pudonneet armon ja ykseyden tilasta harhaan, he heräisivät yhtäkkiä eläinkehossa - ja se oli heistä hyvin häiritsevää. "Älä huijaa itseäsi. Et ole muuta kuin eläin." 

Tämä näytti olevan heitä silmiin tuijottava totuus. Mutta se oli liian häiritsevä totuus kestää.

Aatami ja Eeva näkivät eläinluontonsa hyvin nopeasti. Uhka siitä, että voimakkaat vaistonvaraiset tarpeet ottaisivat heistä hallinnan ja vetäisivät heidät takaisin täydelliseen tiedostamattomuuteen, oli hyvin todellinen. Häpeää ja kieltoja ilmestyi tiettyjen keho-osien ja kehotoimintojen ympärille, erityisesti seksuaalisuuden. 

Heidän Tietoisuutensa Valo ei vielä ollut Riittävän Kirkas, jotta he olisivat voineet ystävystyä eläinluontonsa kanssa, antaa sen olla ja jopa nauttia tuosta puolestaan - puhumattakaan menemisestä syvälle siihen etsimään kätkettyä jumaluutta, todellisuutta harhassa. 

Niinpä he tekivät sen, mitä täytyi. He alkoivat pysytellä erossa kehostaan. He näkivät nyt itsellään olevan kehon, sen sijaan että vain olisivat olleet sitä.

Kun uskonnot syntyivät, tästä erossa pysymisestä tuli vielä julistetumpaa "et ole kehosi" -uskomuksena. Lukemattomat ihmiset idässä ja lännessä ovat kautta aikain yrittäneet löytää Jumalaa, pelastusta tai valaistumista kieltämällä kehon. 

Tämä ilmentyi aistinautintojen ja erityisesti seksuaalisuuden kieltämisenä, paastoamisena ja muina askeettisina harjoituksina. Keholle jopa tuotettiin tuskaa yrityksenä heikentää tai rangaista sitä, koska sitä pidettiin synnillisenä. 

Kristillisyydessä tätä oli tapana kutsua lihan nöyryyttämiseksi. Toiset yrittivät paeta kehoa menemällä transsitilaan tai etsimällä kehon ulkopuolisia kokemuksia. Monet tekevät tätä edelleen. 

Buddhankin sanotaan harjoittaneen kuusi vuotta kehon kieltämistä paastoamisen ja äärimmäisen asketismin avulla, mutta hän saavutti valaistumisen vasta luovuttuaan tästä.

Tosiasia on, ettei kukaan ole koskaan valaistunut kieltämällä kehon tai taistelemalla sitä vastaan tai kehon ulkopuolisten kokemusten avulla. 

Vaikka tällainen kokemus voi olla kiehtova ja se voi antaa välähdyksen aineellisesta muodosta vapautumisen tilasta, lopuksi on aina palattava kehoon, missä perustransformaatiotyö tapahtuu. 

Transformoituminen tapahtuu kehon kautta, ei sen ulkopuolella. Tästä syystä kukaan todellinen mestari ei ole koskaan neuvonut taistelemaan kehoa vastaan tai lähtemään siitä, vaikka monet heidän mieleen perustavat seuraajansa ovat sen usein tehneet.

Muinaisista kehoa koskevista opetuksista ovat jääneet henkiin vain tietyt sirpaleet, kuten Jeesuksen toteamus "Koko Kehonne Täyttyy Valosta", tai ne ovat jääneet henkiin myytteinä, kuten uskomus ettei Jeesus koskaan luopunut kehostaan, vaan nousi taivaaseen sen kanssa. 

Lähes kukaan ei tähän päivään mennessä ole ymmärtänyt noita sirpaleita tai tiettyjen myyttien kätkettyä merkitystä ja "et ole kehosi" -uskomus on vallinnut koko maailmassa, mikä on johtanut kehon kieltämiseen ja yrityksiin paeta sitä. 

Lukemattomia etsijöitä on näin estetty saavuttamasta henkistä oivallusta itsestään ja tulemasta löytäjiksi.

Onko mahdollista palauttaa kadotettuja opetuksia kehon merkityksestä tai rakentaa niitä uudelleen olemassa olevista sirpaleista?

Siihen ei ole mitään tarvetta. Kaikki henkiset opetukset ovat alun perin samasta Lähteestä. Tässä mielessä on ja on aina ollut vain yksi mestari, mikä ilmentyy monissa eri muodoissa. 

Minä olen tuo mestari ja myös sinä olet se, kun olet pystynyt pääsemään sisäiseen Lähteeseen. Ja tie sinne käy sisäkehon kautta. Vaikka kaikki henkiset opetukset ovat alun perin samasta Lähteestä, niin silloin kun ne verbalisoidaan ja kirjoitetaan, ne eivät tietenkään ole muuta kuin kokoelma sanoja - ja sana on vain suuntaviitta, kuten puhuimme aiemmin. Kaikki tällaiset opetukset ovat suuntaviittoja, jotka osoittavat takaisin Lähteeseen.

Olen jo puhunut totuudesta, mikä on kätkettynä kehoonne, mutta teen Teille yhteenvedon kadotetuista mestareiden opetuksista - tässä on siis yksi suuntaviitta. Pyri tuntemaan sisäkehosi, kun luet tai kuuntelet tätä.

Saarna kehosta

Se minkä havaitsette tiheänä fyysisenä rakenteena, mitä kutsutaan kehoksi ja mikä on sairauden, vanhuuden ja kuoleman kohde, ei ole perimmiltään todellinen - se ei ole "sinä". 

Se on väärintulkinta perimmäistä todellisuudestanne, mikä on syntymän ja kuoleman tuolla puolen. Tämä johtuu mielenne rajoituksista, koska mieli - kadotettuaan kosketuksen olemisentilaan - luo kehon todisteeksi kuvitteellisesta uskomuksestaan erillisyyteen ja oikeuttaakseen pelkotilansa. 

Mutta älkää kääntäkö selkäänne keholle, sillä tuon läpäisemättömyyden, rajallisuuden ja kuoleman symbolin sisällä, minkä havaitsette mielenne kuvitteellisena harhana, on perimmäisen ja kuolemattoman todellisuutenne loisto. 

Älkää kääntäkö huomiotanne muualla totuuden etsinnässänne, sillä sitä ei löydy mistään muualta kuin kehostanne.

Älkää taistelko kehoa vastaan, sillä niin tehdessänne taistelette omaa todellisuuttanne vastaan. 

Olette kehonne. Keho minkä voitte nähdä ja mitä koskettaa, on vain ohut kuvitteellinen verho. 

Sen alla on Näkymätön Sisäkeho, ovi olemisentilaan, ilmentymättömään elämään. Sisäkehon kautta olette erottamattomasti yhteydessä tähän ilmentymättömään yhteen elämään - syntymättömään, kuolemattomaan ja ikuisesti läsnä olevaan. 

Sisäkehon kautta olette ikuisesti yhtä Jumalan kanssa.

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.
SISÄKEHO
Kirjoittanut Eckhart Tolle (spiritlibrary.com)
20.8.2009
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine


http://www.ultra-lehti.com/kirjat/arv-uusimaa.html

Ei kommentteja: