WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

maanantai 23. toukokuuta 2011

Meditointi

hiljaisuus on välttämätöntä - sisäinen pohdiskeleva, rauhallinen ja rakastava hiljaisuus.

Kysymys:
Puhut usein meditoinnista. Mitä se Sinulle merkitsee? Miksi neuvot meitä meditoimaan? Onko jokin toinen tapa oppia meditoinnin opettamia asioita?

Sinulla on tässä useita kysymyksiä. Otetaanpa yksi kerrallaan. Onko mitään toista tapaa oppia? Suoraan sanottuna, ei. 

Tämä ei ole niin rajoittavaa, kuin miltä se saattaa kuulostaa, koska meditoinnilla on monia muotoja. Persoona ja se, missä kohtaa olette matkallanne, määrittelee kannaltanne parhaan meditointimuodon. Harvoin on vain yksi meditointimuoto koko elämän aikana. Kun kasvatte ja muututte, uusi menetelmä saattaa tulla sopivaksi. 

Kokeilkaa niitä kuin vaatteita ja jos jokin sopii, käyttäkää sitä jonkin aikaa. Sallikaa sen tulla mukavaksi ja tutuksi, ja siitä tulee kuin toinen iho.

Sitten ette enää suorita jotain toimintaa, kun meditoitte, vaan yksinkertaisesti koette meditoinnin tai olette sitä. Tarkoitan lauseella lepäämistä meditatiivisessa mielessä, lepäämistä puhtaassa olemisessa sen sijaan, että suoritetaan jotain rönsyilevän mielen suunnittelemaa toimintaa.

Mitä meditointi on?

Meditointi on tienne kotiin. 
Se merkitsee itsenne tuntemista syvemmillä tasoilla, ja tämä tieto sallii teidän olla harmoniassa maailmankaikkeuden kanssa. Se on polku pois erillisyyden harhasta, mihin ihmismieli ja tunteet sitovat Teidät. Meditointi vapauttaa tietoisuutenne henkilökohtaisesta määritelmästä. Se on tapa tuntea ykseyttä toistenne, kaikkien elävien olentoja ja Jumalan kanssa.

Rönsyilevä mieli pyrkii muodostamaan itsestä määritelmän. Joskus Rukous voi vahvistaa tuota identiteettiä, jos Rukous tulee ajattelun ja persoonan tilasta. 

Meditaatio hävittää määritelmän itsestä. Se on tapa päästää irti mielestä ja itsestä ja palata puhtaaseen olemiseen. 

Tämä ei ole lausuma Rukousta vastaan, vaan varoitus siitä, että jotkut rukousmuodot voivat syventää kaksinaisia näkemyksiä. Tällä tarkoitan niitä palvelumuotoja, jotka luovat kaksinaisuutta, itsen puhetta Jumalalle, missä rönsyilevä mieli pyytää jotain, mitä se uskoo tarvitsevansa. 

Tällainen puhe voi olla hyödyllistä ja tärkeää, mutta kun se on tehty, siitä on päästettävä irti ja palattava ei-kaksinaiseen tietoisuuteen, mihin meditointi johdattaa. On myös sellaisia hartausmeditoinnin muotoja, joissa itse ja kohde, itse ja Jumala, yhdistyvät. Silloin kun käytän sanaa Rukous kuten edellä, kyse on erityisajatuksesta, jossa itse on suhteessa toiseen.

Olen kokenut monia meditointimuotoja elämissäni. Olen ollut
kristinuskon pappi ja harjoittanut hartausmeditointia ja elänyt
eristyksissä luostarissa ja opettanut siellä. Olen ollut buddhalaispappi ja harjoittanut vipassana-meditointia, omistautumista ja eristyneisyyttä metsäluostarissa Thaimaassa. Olen laulanut mantroja, harjoittanut taistelulajeja, sufi-tanssia, elänyt ylellisyydessä ja rukoillut suurissa temppeleissä sekä elänyt köyhyydessä ja meditoinut hökkeleissä.

Katsoessani taaksepäin tätä kaikkea tiedän nyt sen, mitä en
tiennyt missään noissa elämissä - sen ettei mikään menetelmä ole oikea. Ne voivat kaikki olla oikeita. Oikeellisuus ei ole menetelmässä, vaan Sydämessänne. 

On totta, että silloin kun oppilas on valmis, opettaja ilmestyy paikalle, ja että opettaja auttaa Teitä Avaamaan niitä Ovia, joita Teidän täytyy Avata. Jos jokin tietty harjoitus on oikea Teille, Teidät johdatetaan sen luo, silloin kun tarvitsette sitä.  

Avatkaa Sydämenne ja Luottakaa Sisäiseen Viisauteenne, ja niin se on.

Kysyt, onko jotain meditointimenetelmää, mitä opetan yli muiden.

Epäröin sitoa itseäni tässä, koska se mikä on oikein yhdelle
Teistä Yhdessä Polkunne Vaiheessa, ei ole sitä, mitä joku toinen tarvitsee toisessa vaiheessa. En ole ristiriitainen, silloin kun neuvon yhtä tekemään tätä ja toista tekemään tuota.  

Yritän pelkästään ohjata jokaisen takaisin valitsemansa polun keskelle.

Tiedän myös nyt, että itse harjoitus on vähemmän tärkeä kuin se, miten sitä lähestytään. Jos aikomuksena on käyttää harjoitusta pakenemiseen jokapäiväisestä todellisuudesta tai käyttää sitä kehittämään egoa, niin harjoituksesta riippumatta hämmennytte lisää. 

Jos aikomuksena on siirtyä kohti Suurempaa Selkeyttä ja Myötätuntoa, useimmat harjoitukset vievät Teitä siihen. Jotkut menevät suorempaa reittiä.

Kun lähestytte matkallanne vaihetta, missä alatte ymmärtää
todellista henkistä luonnettanne ja pyritte tulemaan kaiken
kaksinaisuuden ja erillisyyden loppuun, niin siinä kohtaa
suosittelisin yhdistelmää vipassanasta, erilaisista Sydämen
Avaamista tukevista harjoituksista ja hartausmeditaatiosta.

Vipassana on kovaa työtä ja se Vaatii Rohkeutta ja Sinnikkyyttä. Se on Puhtaan Läsnäolon Opettelemista. 

Tämän myötä lisääntyy se Viisaus, joka näkee, miten kaikki kohteet syntyvät, kun olosuhteet ovat läsnä sitä varten, ja sitten kuolevat, kun olosuhteet lakkaavat olemasta. Tällaisen näkemyksen kehittyessä on vaikeaa pitää yllä käsitystä pysyvästä itsestä. 

Silloin kun itse häviää, puhdas oleminen on helpompaa ymmärtää. 

Vipassana Opettaa Teille Todellista Luonnettanne ja osoittaa Teille, että Te ette Ole Koskaan olleet Erillään Sen Pyhyydestä.

Hartausmeditaatio on muistuttamassa teitä jatkuvasti siitä, että pidätte Sydämessänne tämän työn syyn, mikä on Rakkautenne Jumalaa Kohtaan, ja sen tosiasian, että Jumala on Rakkaus.

Hartausmeditaatio auttaa Teitä näkemään, mitä jää polun lopussa, jolloin ehdollistunut ulottuvuus on kokonaan hävinnyt. Se auttaa Teitä välttämään nihilismiä.

Harjoitukset, jotka Tukevat Sydämenne Avaamista, auttavat Teitä löytämään tasapainon ja yhdistymään oppimaanne. Voi olla hyvin pelottavaa nähdä koko ehdollistuneen ulottuvuuden romahtavan. Kun viisaus ehdollistuneen Todellisuuden Luonteesta valkenee, Myötätunto ja Rakastava Ystävällisyys auttavat meitä pitämään ihmisen kulkemassa noiden kokemusten läpi Rakastavalla tavalla. 

Tämä Viisauden ja Myötätunnon Tasapaino sallii meidän Yhdistyä Oppimaamme ja tietää, että samalla kun kaikki ehdollistuneet asiat ovat tilapäisiä, meidän täytyy kuitenkin osallistua tuskaan ja traumaan. Emme voi vain karistaa niitä pois tilapäisinä.

Hartausmeditaatiossa on monia muotoja. Pitäkää Jumala Sydämessänne ja Puhukaa tälle jumaluudelle. 

Viestinne voi olla sanojen, laulun, tanssin, työn tai palvelun muodossa. 

Voitte etsiä valitsemanne suuren mestarin ja kunnioittaen häntä pyytää hänen apuaan pääsemisessä Jumalan luo. 

Rakkautenne tätä mestaria kohtaan muistuttaa Teitä oman
itsenne Pyhyydestä, sillä Jumalan Kipinä On Meissä Kaikissa. 

Tämän  Rakastetun Opettajan Kautta tulette tuntemaan Oman Todellisen Olemuksenne Täydellisyyden ja lopulta Ykseytenne Jumalan Kanssa.

Entä ne, jotka eivät usko Jumalaan? Voivatko he edistyä polullaan?

Jos he Rakastavat riittävästi ja palvelevat toisia Rakkautensa
kautta, se on heidän Jumalansa. He tuntevat Jumalan, sitten kun ovat valmiita siihen. Siihen saakka heidän Rakkautensa ja Antamansa palvelu ei ole vähäisempää Jumalan palvelua vain siksi, että he eivät Tunnista Olemuksensa Perustaa. 

Heidän uskonsa saattaa olla suurempi, kun he palvelevat Rakkaudella ja omistautuen sitä, mitä he eivät tunne. Niille polku on helpompi, joita on armoitettu suoralla kokemuksella jumaluudesta. Kokemus vahvistaa luottamusta.

Puhun lisää vipassanasta. Se on polku kokonaisuutenne tunnistamiseen. Se on Todellisuuden, Myötätunnon ja Anteeksiannon meditaatio. Se vie Teidät Ylitse Peloistanne, Syvemmälle Rakkauden Ytimeen, mistä löydätte Ykseyden Kaikkeuden Kanssa.

Olette sirpaloineet itsenne itseksi ja muiksi ja jakaneet havaitun itsen hyväksyttävään ja siihen, minkä kätkette. Kätketty puoli kytee aina pinnan alla. Se erottaa Teidät Itsestänne. Kulutatte päivänne paeten sen tulta, kiireisinä yrittäen päästä siltä karkuun ja ajattelette pysyvänne askeleen edellä. Ette koskaan pysähdy nähdäksenne, mikä palaa.

Vipassana-meditaatio antaa "palokujan", hiljaisen tilan, mihin voitte pysähtyä katsomaan. 
Ei ole mitään tuomitsemista ja syyttämistä - on vain todellisuus. Osa todellisuudesta ei ole kaunista, mutta emme ole täällä kauneuskisoissa. Hitaasti opitte avaamaan palavan tilan, päästämään sisään Ilmaa ja Valoa ja Sallimaan Kätketyn Tulla Pintaan.  
Olette katselleet suodattimien läpi sitä, mitä olette halunneet nähdä, jotta sitä ei tunnettu, mitä todella oli. Tuntematon on aina pelottavampaa kuin todellisuus.
Hitaasti kuoritte harhan kerroksia ja alatte nähdä selvästi. Tänä "alapinta" palaa - paljastettuna ilmalle ja Valolle - ja
kuolee pois. Ei ole enää polttoainetta ruokkimassa sitä, kun
jokainen kytevä "haara" tuodaan Valoon.

Tämä prosessi vaatii Rohkeutta, Sinnikkyyttä, Luottamusta ja
Rakkautta. Kun sallitte sen tapahtua, alatte löytää aavistamattoman kokonaisuuden. Ei ole enää seinää tietoisen Mielenne ja Sydämenne välillä, ei enää erillisyyttä itsessänne.  

Ei ole enää paikkoja, joiden on oltava kätkettynä. Opitte avautumaan itsellenne ja luottamaan siihen, mitä löydätte sieltä. Siitä minkä kerran hautasitte, tulee hedelmällistä tutkimusmaaperää. Vanhan "alapintatulen" palaneesta materiaalista tulee kompostikasa, joka antaa rikkaan maaperän kasvulle. 

Myötätunto, Anteeksianto ja Rakkaus kasvavat aina.

Kun vipassanaa harjoitettaessa on sallittu tuntea itsensä, aletaan ymmärtää ehdollistuneen todellisuuden luonnetta. Alatte nähdä muodon tai kehon kokonaisuuden - tunteet, ajatukset, impulssit ja tietoisuus - ja käsittää, että nämä eivät ole todellisuudessa se, kuka olette, vaan pelkästään ulkoisia ilmaisumuotoja, kuten käyttämänne vaatteet.  

Se minkä olette määritelleet itseksi, on vain heijastus todellisesta olemuksesta. 

Sitten nousee kysymys:
 
"Jos ei tätä, niin mitä sitten? Jos en ole kehoni, ajatukseni
tai edes korkeimmat unelmani ja pyrkimykseni, mitä sitten olen?" 


Tässä kohtaa, päästettäessä irti pikkuitsestä, lopulta siirrymme sen yli ja näemme perusitsen ja tiedämme: 

"Olen tätä".

Sydämen Avautuessa Seinä Itsen ja toisten väliltä saattaa kaatua. Se vain häviää. Ette voi Rakastaa toista, ennen kuin Rakastatte Itseänne, sillä toinen on itse. Kun Rakastatte itseänne, tunnette Jumalan Rakkauden ja tiedätte, että se on persoonatonta Rakkautta, joka Rakastaa kaikkea Luotua. Todellakin, Jumala on Rakkaus.

Valitse meditointimenetelmä, joka parhaiten sopii Sinulle. Kuuntele Sydäntäsi tai anna luotettavan opettajan opastaa itseäsi. Valitse yksi ja pysy sen kanssa pitkään. Harjoittele päivittäin, jos olet varma sitoutumisestasi kasvuun. 
Käytä tukiharjoituksia syventämään Myötätuntoa, keskittymistä, Anteeksiantoa tai Irtipäästämistä niin, kuin on tarkoituksenmukaista. Mitä tahansa harjoitatkin, Sinun on lähestyttävä sitä haluten olla sen kanssa, mitä on, mikä on todellista, eikä vain harjoitettava silloin, kun Sinusta tuntuu "henkiselle". 
Avaudu Totuudelle. Anna tiedostamisen Kukkia.
Rakkautesi, Luottamuksesi ja työsi vievät Sinut Kotiin.


lue myös... 
Henkisistä harjoituksista 
Aaronia kanavoinut Barbara Brodsky
Cosmic Lighthouse -verkkolehti, numero 01/2008 

(www.cosmiclighthouse.com)
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine 







MEDITOINTI

Henkeä kanavoinut John Cali ( www.greatwesternpublishing.org)
24.5.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

John Cali:

HUOM.: Olen saanut hyvin monia kysymyksiä ja kommentteja nimen vaihtamisesta, joten toistan vielä aiemmassa uutiskirjeessä kertomani viestin.

Vuosia nettisivuillani on todettu, että itse asiassa kanavoin henkiryhmää, joista yksi on päällikkö Joseph. Hän pysyy kanssamme. Ehdottomasti mikään muu ei ole muuttunut kuin nimi. Emme vain kutsu tuota ryhmää "Päällikkö Josephiksi" enää, vaan yksinkertaisesti "Hengeksi", mikä on oikeastaan tarkempi nimitys.

Joseph ei ole mennyt pois. Hän vakuutti minulle olevansa aina täällä. Taas kerran, mikään ei ole muuttunut paitsi nimi.

*****

Yksi Hengen säännöllisimmistä suosituksista ihmisille yksityistulkinnoissa on meditoiminen. Olen meditoinut yli 30 vuotta ja se on muuttanut kirjaimellisesti elämäni.

Kävin henkisen kehittymisen kurssin vuonna 1980 ja silloin opin meditoimaan. Olin kiinnostunut meditoinnista jo ennen tätä, mutten koskaan löytänyt paljon informaatiota siitä, miten tehdä sen - ainakaan informaatio ei houkutellut minua.

Tässä kohtaa elämääni olen terveempi ja onnellisempi kuin koskaan. Annan suuren osan ansioista päivittäiselle meditointiharjoitukselleni.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että stressi saa kehomme solut vanhenemaan nopeammin. Näin ollen koko keho vanhenee nopeammin, kun olemme stressaantuneita. Meditointi vähentää stressiä ja todella hidastaa fyysistä vanhenemista, monien muiden hyötyjensä lisäksi.

Muita mahdollisia hyötyjä on liikaa lueteltavaksi. Tässä on muutamia:

- antaa suurempaa sisäistä rauhaa
- saa aikaan positiivisemman näkemyksen elämään
- lisää hyvänolon tunnetta
- parantaa menneitä traumoja (tai karmaa)
- parantaa huume-, alkoholi- ja muita riippuvuuksia
- vahvistaa immuunijärjestelmää
- vähentää ahdistuskohtauksia

On eri tapoja meditoida. Minusta on tärkeää olla jäämättä kiinni tiettyihin tekniikoihin, erityisesti jos ne eivät tunnu oikealta itselle. Tee vain sitä, mikä tuntu hyvältä ja toimii itselläsi. Meditoinnin ei pitäisi olla monimutkaista tai tuntua kovalta työltä.

Tässä on, mitä Hengellä on sanottavana meditoinnista.

Henki

Meditointi on voimakas ja helppokäyttöinen työkalu, mikä on kaikkien ulottuvilla. Kuten John sanoi, sen ei tarvitse olla monimutkaista tai vaikeaa.

Ja sillä on monia hyötyjä. John luetteli muutamia. Tässä on yksi, mitä hän ei maininnut: meditointi ottaa teidät kirjaimellisesti pois mielestä.

Tiedätte jokainen, miten kiireinen ihmismieli voi olla. Ja miten häiritsevää ja stressaavaa tuo mielen "kiire" voi olla.

Kun olette harjoittaneet meditointia jonkin aikaa - sen ei tarvitse olla pitkä aika - huomaatte siitä tulevan helpompaa. Teistä se on jopa hauskaa. Odotatte innolla sitä joka päivä.

Kannustaisimme teitä meditoimaan säännöllisesti, jos ette jo tee sitä. Vain muutama minuutti päivässä antaa teille suurta hyötyä. Suosittelemme noin 15-30 minuuttia.

Mitä tekniikkoihin tulee, tehkää sitä, mikä tuntuu oikealta teille, kuten John sanoi. Se voi olla niin yksinkertaista kuin hengitykseenne keskittymistä. Ensin mielenne saattaa tulla tielle. Pankaa se vain merkille ja sitten päästäkää siitä irti ja keskittykää taas hengitykseenne.

Meditointi, myös noin yksikertainen tekniikka, transformoi kirjaimellisesti elämäänne - fyysistä terveyttänne, suhteitanne, yltäkylläisyyttänne, kaikkea. Huomaatte elämästänne tulevan rauhallisempaa ja iloisempaa.

Haluaisimme mainita vielä yhden hyödyn - tämä on meidän näkemyksemme mukaan suurin hyöty.

Meditointi saa teidät lähempään yhteyteen sielunne tai korkeamman itsenne kanssa. Se harmonisoi teidät lähteenne kanssa - sen kanssa kuka todellisuudessa olette. Olette kaikki Jumala. Niinpä ei ole liioiteltua sanoa, että meditointi tuo teidät läheisempään suhteeseen Jumalan kanssa.

Silloin kun kuljette elämän läpi "käsi kädessä" Jumalan kanssa, kaikki on hyvin. Tunnette syvää iloa, millaista ette ole koskaan ennen tunteneet tässä elämässä.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

 

Ei kommentteja: