WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 10. helmikuuta 2011

Ystävyyden Tie


Kaikista ihmissuhteista ystävämme paljastavat kaikkein selvimmin, millaisia itse olemme.

Ystävät voidaan jakaa hyviin ja huonoihin. Oikeanlaisista ystävistä on paljon apua, mutta vääränlaiset aiheuttavat kosolti ongelmia, he saattavat jopa johdattaa meidät väärälle tielle. On äärimmäisen tärkeää valita ystävänsä oikein.
Millainen sitten on hyvä ystävä?

Entä millainen on huono ystävä?
Miten voimme solmia hyviä ystävyyssuhteita?

Solmikaa hyvä ystävyyssuhteita ja välttäkää huonoja. Maailmassa on kolmenlaisia ystäviä, joista voi olla apua.

Ensinnäkin on suorasukaisia ystäviä. He ovat lahjomattomia, rehellisiä ja reiluja. 

Suorasukainen ystävä on vilpitön ja avarasydäminen. Hänessä on valoisaa ja läpikuultavaa avomielisyyttä eikä mielistelyn häivääkään. Hänen luonteensa vaikuttaa positiivisella tavalla sinuun. Hän rohkaisee sinua, kun arastelet, ja valaa sinuun päättäväisyyttä ja mielen lujuutta, kun epäröit. 
Toisena ovat uskolliset ja luotettavat ystävät.

Tällainen ystävä on rehellinen ja vilpitön sanoissaan ja teoissaan eikä milloinkaan teeskentele. Kun olet vuorovaikutuksessa sellaisen ystävän kanssa, tunnet olevasi tyyni, levollinen ja turvassa, hän puhdistaa ja eheyttää mieltäsi.

Kolmannenlainen hyvä ystävä on kokenut ja sivistynyt.

Tällaisella ystävällä on kosolti tietoa lukuisista asioista ja hän on nähnyt paljon maailmaa.

Jos rinnallasi on sivistynyt ystävä, sitä voisi verrata valtavan tietosanakirjan omistamiseen. Heidän kokemuksistaan voi oppia paljon tärkeitä asioita.

On olemassa kolmenlaisia huonoja ja vahingollisia ystäviä - "viekkaita, liehakoivia ja lörpötteleviä" - tällaisen ihmisen kanssa ystävystyminenon "elämän haaskaamista". 

Mistä sellaisen sitten tunnistaa?

"Viekkaudella" viittaan imartelijaan ja mielistelijään - häpeämättömään hännystelijään.

He toistelevat "kyllä on mahtavaa" sanoit sinä mitä hyvänsä ja hokevat "aivan upeaa" teit sinä mitä tahansa. He eivät koskaan osaa sanoa "ei". Sen sijaan he kulkevat orjallisesti perässäsi, toistelevat sanojasi ja ylistävät sinua päästellen ylisanoja suustaan.

Hän on suorasukaisen ystävän täydellinen vastakohta. Tällaisen ystävän sydän ei ole avoin eikä rehellinen, eikä hänellä ole minkäänlaista käsitystä siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Hänen tarkoituksenaan on tehdä sinut onnelliseksi, mutta ainoastaan jotta hän hyötyy siitä jollain tavoin.

Kun olet kuullut kaiken haluamasi ja sinut on imarreltu autuaaseen tyytyväisyyden tilaan, se alkaa nousta päähäsi; egosi paisuu järjettömiin nittoihin ja sinusta tulee tärkeilevä tayyppi, joka ei välitä kenestäkään muusta kuin itsestään. Kadotat kaiken alkeellisimmankin itsetuntemuksesi eikä aikaakaan, kun olet onnistunut turmelemaan elämäsi.

Tällainen ystävä myrkyttää sielun hitaasti.

Toinen huono ystävä on "liehakoiva" tai kaksinaamainen.

Kun olet sellaisen ihmisen seurassa, hän tiukkuu hunajaa ja säteilee kuin aurinko kosiskellessaan ja mielistellessään sinua. "Makeilevat sanat ja liehakoitseva ulkomuoto". Selkäsi takana hän kuitenkin levittää huhuja ja panettelee sinua ilkeämielisesti.

Tällainen ystävä on epäaito ja tekopyhä, uskollisen ja luotettavan ystävän täydellinen vastakohta.

Tällaiset ystävät ovat todellakin pieniä - täysin mitättömiä - ja kaiken huipuksi heidän sydämessään on tumma varjo.

Sellaiset ihmiset peittävät kuitenkin kasvonsa usein hyvyyden naamiolla. Koska heillä ei ole muita motiiveja, he käyttäytyvät sinua kohtaan äärimmäisen ystävällisesti; he saattavat olla kymmenen kertaa miellyttävämpiä kuin joku, jolla ei ole mitään salamyhkäistä mielessään. Jollet siis ole varovainen vaan annat tällaisen ihmisen käyttää sinua hyväkseen, saat huomata kiinnittäneesi kahleet omiin ranteisiisi: tällainen ystävä ei päästä sinua otteestaan ennen kuin olet maksanut siitä kovan hinnan. Tässä jos missä mitataan ihmisen arvostelukykyä ja hänen ymmärryksensä kanssaihmisistä ja ympäröivästä maailmasta.

Kolmatta ystävätyyppiä edustavat "lörpöttelevät" kerskailevat ja liioittelevat henkilöt. Arkisesti heitä voisi nimittää "hölösuiksi".

Ei ole olemassa mitään, mitä tällainen ihminen ei tietäisi, eikä yhtään asiaa, jota hän ei ymmärtäisi. Hän puhuu lakkaamatta ja johdattelee niin taitavasti, että lopulta et voi muuta kuin uskoa häntä. Pälpätyksen taitoa lukuun ottamatta hänellä ei sitten muuta olekaan.

Lörpöttelevällä henkilöllä on lipevä kieli mutta ei mitään sisimmässään. 

Ihmisen sanoilla ei ole mitään merkitystä vaan teoilla.

Jos haluamme saada hyviä ystäviä, meillä on yksinkertaisesti oltava ystävällinen ja ihmisrakas sydän, meidän täytyy haluta päästä ihmisten lähelle ja ystävystyä heidän kanssaan, ja meidän täytyy osata erottaa hyvä pahasta. Ainoastaan tällä tavoin ihminen voi saada aidosti arvokkaita ystävyyssuhteita. 

Hyvien ystävien saaminen merkitsee tavallaan uuden, ihanan luvun alkamista elämämme kirjassa. Ystävät ovat kuin PEILI: heitä katsellessa näkee, mitä itsestä puuttuu.
Lähde: Yu Dan Kiinan Viisauden Sydän

Ei kommentteja: