WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Homeopatia - hoitomenetelmä / 1 osa

http://www.homeopaattinenhoito.fi/oiretiloja.htm 



Ihanteellisen  hoitojärjestelmän tulee kyetä antamaan selkeä vastaus seuraaviin kysymyksiin:

Mikä ihminen todella on, laajimmassa merkityksessään?
Mitä todella tarkoittaa "olla terve"?
Mitä tarkkaan ottaen on sairaustila?
Jos näitä kysymyksiä ei ymmärretä kokonaa, mikään hoito ei tuota kestäviä, luotettavia ja todeistettavissa olevia tuloksia. Edes todellista edistystä terveydentilassa ei pystytä tunnistamaan, mikäli sellaista tapahtuu.

Mikä on ihmisen tarkoitus?
Yksilön terveydestä ei voida puhua vakuuttavasti ennen kuin on selvitetty elämän perustarkoitus. Mitä ihminen siis hakee elämältään?

The Sacred Script of the Coverant, josta seuraava lainaus on:
"Kunnioita kehoasi, sillä se edustaa sinun henkeäsi tässä maailmankaikkeudessa. Sen suuremmoisuus ei ole sattumaa. Se on kehys, jonka kautta tekosi ilmenevät; jonka kautta henki ja sielun sisältämä henki puhuvat. Liha ja henki ovat kaksi olemassaolosi vaihetta tilassa ja ajassa. Joka jättää toisen huomiotta, joutuu sekasorron valtaan. Näin on kirjoitettu..."

On olemassa periaatteita ja lainalaisuuksia, joiden mukaan sairaus tai sairaudet saavat alkunsa ihmisessä.

On myös olemassa paranemista hallitsevia periaatteita ja lainalaisuuksia ja jokaisen parantajan, käyttipä hän mitä parannusmenetelmää hyvänsä, tulisi olla selvillä näistä periaatteista ja lainalaisuuksista ja tulisi osata soveltaa niitä.

Ihmisen pääasiallinen ja tärkein päämäärä on jatkuva ja varaukseton onnen tila. Kaikkien parannusmenetelmien tulisia auttaa ihmistätämän päämäärän saavuttamiseksi.

Ihminen ja ympäristö

Terve ihminen on eheä kokonaisuus, joka koko ajan toimii joko tietoisesti tai tiedostamattomasti. Toiminta on ominaista elolliselle olennolle. Toiminta voi olla aktiivista tai passiivista ja toiminnan tarkka luonne ilmentää ihmisen yksilöllisyyttä. Yksilö toimii lähinnä kolmella tasolla:

1. Mentaalisella eli henkisellä tasolla
2. Emotionaalisella eli tunnetasolla
3. Fyysisellä tasolla

Tietyllä hetkellä ihmisen toiminta on keskittynyt vain yhdelle näistä kolmesta tasosta. Toiminnan keskus voi muuttua usein ja varsin nopeastikin, sen mukaan, mitä aikomuksia ihmisellä on tai missä tilanteessa hän on, mutta näiden kolmen tason välillä on aina dynaaminen vuorovaikutussuhde. 

Ihminen on eheä kokonaisuus, joka toimii kaiken aikaa jollakin kolmesta tasosta: henkisellä tasolla, tunnetasolla tai fyysisellä tasolla. Henkinen taso on näistä tasoista tärkein ja fyysinen vähiten tärkeä.

Elimistön toiminta voi olla passiivista tai aktiivista. Sairauden aikana puolustusmekanismin "reaktiot" erilaisiin ärsykkeisiin kiinnostavat homeopaattia eniten.

Syntymänsä hetkestä saakka ihminen elää dynaamisessa ympäristössä, joka vaikuttaa hänen elimistöönsä kaikkina aikoina monella tavalla. Tämän vuoksi ihmisen on jatkuvasti pakko sopeutua saavuttaakseen dynaamisen tasapainon.

Mikäli ärsykkeet ovat voimakkaampia kuin elimistön luonnollinen vastustuskyky , syntyy epätasapainon tila, jonka oireita erheellisesti kutsutaan "sairaudeksi".

Tämän taistelun tulokset näkyvät pääasiassa joko henkisellä tasolla, tunnetasolla tai fyysisellä tasolla, sen mukaisesti millainen on ihmisen kokonaisterveydentila kuormituksen hetkellä.

Ihmisen kolme tasoa

Mentaalinen taso

Olemassaolon mentaalinen eli henkinen taso on ihmisen tärkein taso ja se sisältää potilaan tilan muutosten arvioimisen kannalta erittäin hyödyllisen hierarkian.

Terveen mielen toiminnoille ovat tunnusomaisia seuraavat kolme piirrettä: selkeys, johdonmukaisuus ja luovuus. Mikäli näistä ominaisuuksista yksikin on vähentynyt tai puuttuu kokonaan, ihminen on sairas.

Sekavuus, hajanaisuus ja hämmennys ovat sairaan mielen ominaisuuksia. 

Itsekkyys ja omistuamisenhalu ovat tärkeimmät mielenhäiriöitä aiheuttavat tekijät. Itsekkyydestä ja omistamisenhalusta vapautuminen johtaa terveeseen mielentilaan.

Emotionaalinen taso

Emotionaalinen taso on mentaalisen tason jälkeen seuraavaksi tärkein. Ihminen on emotionaalisella tasolla sairas silloim kun hänellä on kielteisiä tunteita, kun hän on kielteisten tunteiden vallassa tai ilmentää niitä. Tällaisia tunteita ovat kateus, mustasukkaisuus, ahdistus, kiihkomielisyys ja raskasmielisyys. Silloin kun ihminen pystyy vapautumaan tällaisista " intohimoista", hän on emotionaalisella tasolla terve.

Tällä tasolla ilmenevät nykyisin niin kovin yleiset ahdistus, tuskaisuus, ärtyisyys, pelot ja masennus. Kouluärjestelmä ja poliittinen järjestelmä eivät ole koskaan järjestelmällisesti kehittäneet emotionaalista tasoa, joka on ihmisellä tavallisesti heikko ja aliravittu ja siksi haavoittuvainen.

Tämän tason oireilla on tietty tärkeysjärjestys, joka on hyödyllinen määritettäessä potilaan sairauden kulkua hoidon aikana.

Fyysinen taso

Fyysinen keho elimineen on ihmisen vähiten tärkeä taso. Myös elimissä ja fyysisissä toiminnoissa voidaan havaita tietty tärkeysjärjestys. Aivoinfarkti on merkittävämpi kuin sydäninfarkti, joka puolestaan on merkittävämpi kuin jalkavaltimon verisuonitukos.

Elimistö pyrkii aina pitämään häiriöt kaukana tärkeistä elimistä.
Häiriötila, joka hoidon aikana etenee vähemmänn tärkeistä elimistä tärkeämpiin, ilmentää terveydentilan yleistä huonontumista. Päinvastaiseen suuntaan kulkeva sairaus merkitsee kehitystä kohti parempaa terveyttä.

Ihmisen toiminta eheänä kokonaisuutena

Ihmiselimistö toimii aina kokonaisuutena, oli se sitten normaalitilassa tai puolustamassa itseään sairautta aiheuttavia ärsykkeitä vastaan.

Sairautta auheuttavien ärsykkeiden oireet voidaan havaita yhdella tai useammalla olemassaolon kolmesta tasosta.
Elimistö pitää aina yllä näiden kolmen tason tärkeysjärjestystä ja samoin se pitää yllä järjestystä  jokaisen tason sisällä. Tämä voidaan havainnollistaa kolmiuloitteisella kartiokaavakuvalla.

Puolustusmekanismi luo kunakin hetkenä parhaan mahdollisen puolustuksen ja se yrittää aina rajoittaa oireet mahdollisimman ulkoiselle tasolle.

Häiriötilan painopisteen muutoksiin vaikuttavat seuraavat kolme tekijää: puolustusmekanismin perinnöllinen vahvuus  tai heikkous, sairautta aiheuttavien ärsykkeiden voimakkuus ja suppressiivisten hoitojen määrä.

Häiriötilan painopiste voi siirtyä kahteen suuntaan: joko alaspäin tai ylöspäin tietyllä tasolla tai tasolta toiselle.

On olemassa ennakoitavissa olevia reittejä, joilla on puolustuksen "pysähdyspaikkoja" , ja joita pitkin oireet siirtyvät terveydentilan huonontuessa. Näihin reitteihin saattavat osaltaan vaikuttaa sikiöaikaisten kehityskerrosten määräävät tekijät.

Lähde: George Vithoulkas Homeopatian perusteet

Ei kommentteja: