WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

maanantai 18. lokakuuta 2010

Henkioppaat elämänpolullamme/ osa 2.


Henkioppaat kulkevat rinnallamme elämämme läpi ohjaten meitä oikealle polulle. Tunnemme omien henkioppaidemme läsnäolon eri tavoin, osa tuntee ihollaan fyysisen kosketuksen, osa kuuntelee sisäisen viisaan ääntä, joka keskustelee oppaan kanssa, ja osa näkee henkioppaat väreinä tai kuvina. Oppaat hakevat viestintäkanavakseen kullekin ominaisimman pääväylän, esimerkiksi verbaalilisille ihmisille sanat ja visuaalisille kuvat. Helmen toimittaja tapasi Niina-Matilda Juholan, taiteilijan ja näkijän.

- Yhteistä henkioppaille on tapa toimia asioita toistaen. Eli he toistavat niitä asioita, joihin meidän tulee kussakin elämänvaiheessamme kiinnittää huomiota, kertoo Niina-Matilda Juhola, joka on kulkenut elämänpolkuaan yhdessä omien oppaidensa kanssa elämänsä alusta saakka.

Myös unet voivat tuoda viestejä oppailta. Kun heräämme, unista saattaa muistua voimakkaasti mieleen tietty asia, joka ikään kuin ratkaisee jonkin mielessämme pyörineen asian.
Miten monesti tuntuu, että yhtäkkiä ympäristössä kaikki muuttavat, vaihtavat työpaikkaa, alkavat opiskelemaan ja niin edelleen? Silloin saatamme alkaa pohtia, ”pitäisikö minunkin tehdä vastaavaa”, ja siemen muutoksesta alkaa itää. Joskus kirjat alkavat putoilla syliimme, tai viesti tai teema kirjoissa viittaa aina samaan. Sanomalehdistä lukiessamme lauseista nousee tajuntaamme vain tietyt pätkät, jotka voivat olla irti uutisen varsinaisesta aiheesta, mutta viittaavat sen hetkiseen elämäntilanteeseemme. 

Niina-Matilda kertoo, että jos pysähdymme näissä hetkissä, niin voimme huomata, että oppaillamme olisi meille jotain kerrottavaa. 

Myös oma tunne, intuitio, kertoo Niina-Matildan mukaan siitä, miten oppaat kehottavat meitä toimimaan. Jos järki kehottaa tekemään jotain, mutta tunne on voimakkaasti vastaan, niin silloin oppaamme ovat läsnä. Pysähdy ja kuuntele, niin saat ohjausta, Niina-Matilda kannustaa. Kukaan meistä ei ole yksin, mutta on itsestä kiinni miten paljon ottaa näkymättömien auttajien apua vastaan.

Myös oppaamme tarvitsevat meitä

Eri oppaat opastavat meitä eri elämäntilanteissa ja elämäntehtävissä. Oppaan vaihtuessa energiatasomme ohjataan Niina-Matildan näkemyksen mukaan uuden oppaan energiatasolle, mikä saattaa esimerkiksi tuntua painostuksena otsassa tai väsymyksenä.
- On tärkeää ymmärtää, että henkioppaiden kanssa toimiminen on vuorovaikutuksellinen suhde. Oppaat saavat myös meiltä aineksia ja energiaa omaan henkiseen kasvuunsa. Helpointa on jakaa arkea sellaisten oppaiden kanssa, jotka ovat itsekin eläneet maan päällä. He ymmärtävät, että yöllä nukutaan ja pyörittääksemme arkea tarvitsemme myös rahaa. Opastettavan oma tahto on oppaalle tärkeä asia. Opas ei anna valmiita vastauksia, vaan auttaa meitä ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Päätökset teemme aina itse, Niina-Matilda naurahtaa.

Hän kertoo, että henkioppaita ei tarvitse pelätä. Jos tuntuu siltä, että juuri nyt en jaksa kuunnella tai minua pelottaa, opas ymmärtää kyllä, kun häntä kehottaa poistumaan. Toisinaan saamme kunnian toimia oppaiden välikäsinä, auttaen muita kanssakulkijoita. Apumme avain on vastaanottajan pyyntö ja lupa avulle.

Kaikki perustuu luottamukseen

Tärkeintä oppaiden kanssa elämisessä on luottamus korkeimman johdatukseen. Vastoinkäymiset ovat sitä suurinta rakkautta, juuri meille järjestettyjä opinpaikkoja, joiden eteen on nähty vaivaa. Kun uskaltaa luottaa siihen, että kaikella on tarkoitus, henkinen kasvu alkaa kohinalla. Vastoinkäymisten tarkoitus on opettaa meille itsestämme ja elämästämme tiettyjä asioita. Jokainen kompastus vie meitä eteenpäin. Vastoinkäymisten jälkeen on tapahtunutta pohtimalla mahdollisuus oivaltaa uutta. Miksi minulle kävi näin juuri nyt, mitä tapahtuma minulle viestittää?

Toiveet ja haaveet eivät ole tilauksia

Kiitollisuus toimii eteenpäin vievänä energiana, kun pyydämme itsellemme asioita. Oppaiden työtä helpottaa suunnattomasti pyynnön tarkkuus. Kun olet pyytänyt jotain, autat opasta toimittamisessa olemalla kiitollinen ja tekemällä tulevalle asialle tai materialle valmiiksi tila mihin tulla, neuvoo Niina-Matilda.

Vaatimattomuus pyyntöä tehdessä ei hänen mukaansa auta saamaan mitään nopeammin. Päinvastoin opas voi katsoa tarpeelliseksi opettaa vielä rakkauden opetusta siitä, miten meidän tulee sallia itsellemme vain kaikkein parasta.
Niina-Matilda kertoo, että hän ja miehensä toteavat jatkuvasti arjessa miten pyytäminen toimii. Esimerkiksi pyydetylle uudelle huonekalulle tyhjennetään paikka, siitä iloitaan etukäteen kuin se jo olisi talossa. Ja kas, kirpputorilta tai alennuksesta löytyy juuri se, mikä tilattiin. Sekään ei ole tavatonta, että pyydetty esine saadaan lahjaksi.

- Toiveet ja haaveet eivät ole sama asia kuin selkeä tilaus. Niistä puuttuu luottamus henkioppaiden toimituskykyyn. Ne viestivät oppaille, että ”olisi kivaa jos toisitte nämä asiat minulle, mutta en usko teidän pystyvän siihen”. Eivät oppaat silloin lähde liikkeelle.

Jokaisen on itse kuljettava oma elämänpolkunsa

Usein ulkopuolisen on helpompi huomata, mikä toisen ihmisen elämässä on menossa pieleen. Olemme hanakoita puuttumaan asioihin, ja mielellämme tilaisimme myös henkioppailta läheisillemme opastusta, jotta he eivät löisi päätään siihen seinään, jonka me aivan selvästi näemme.
Toisen puolesta ei kuitenkaan voi tilauksia tehdä, koska emme voi tietää, mikä on muille parhaaksi. Läheiset tarvitsevat omat pysähdyksensä ja opinpaikkansa kasvaakseen. Jos puutumme toisen opinpaikkoihin ilman lupaa, viivästytämme toisen kasvua ja tilaamme hänelle vain uuden vastaavanlaisen opin. Voimme kulkea rinnalla toista tukien, ja siinä vaiheessa kun läheinen pyytää neuvoamme voimme auttaa.

- Meidän on luotettava siihen, että korkein johdattaa – myös läheisiämme. Myös läheisillämme tulee olla vapaus valita miten he vastaavat elämän tuomiin haasteisiin.
Teksti ja kuvat: Riitta Jantunen

"Kun synnymme tähän maailmaan, on meillä kaikilla tämä ominaisuus. Osa meistä sulkee sen, toisilla se jää auki. Halutessaan voi jokainen meistä avata tuon kyvyn itsessään uudelleen. Tärkein lähtökohta on uskallus hiljaisuuden kuuntelemiseen. Se on mahdollisuus löytää sisältään tuo vanha viisas, joka on elänyt monta elämää ja valinnut juuri tämän elämän ja nämä vanhemmat opastamaan itseään elämäntehtävässään." kertoo Niina-Matilda Juhola kyvystään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Rakas ,Riita.Minä olen venalainen.
Mina en tieda kuka minä-Selvinäkija,profeeta,tai tietava ihminen,mutta.Voitko sinä minulle vastaa semmoinen kysymys.Kuka minä olen,en tietaa suomi kieli,mutta haluan että sinä ymmarta minulta uutiset.Kuinka ihminen voida tieta eteenpain ihmisten tapa.Ja kuinka apua ihmisille,jos en tieda osoite missa tarvita apu.?Kuinka asua rauha ,jos kaksi kerta tarvita ikava ihmisten puolella,ensimmainen kerta katso mikä on tapahtuu,toinen kerta milloin valmis trageduja.Ja mihin voida kertoa että varoittaa ihmisija.