WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 28. lokakuuta 2010

Elämänenergia universaalisena käsitteenä

Hindulaisen tradition mukaan aura on universaalisen energian ilmentymä, josta käytetään nimeä prana. Sana tulee sanskritin sanoista pra (eteenpäin) ja na (hengittää, liikkua, elää), ja se voitaisiin siis kääntää "elämän energiaksi". 

Kaikki jokapäiväisessä kokemuksessa tavalliset energian muodot ovat pranan eri puolia. "Lämpö, valo, sähkö ovat ... pranan ilmentymiä... Kaikki, mikä liikkuu, toimii tai elää, on vain pranan ilmaisua tai ilmentymää... Prana on yhdysside astraalisen (tai auraan liittyvän) ja fyysisen ruumiin välillä." (Swami Sivananda, The Science of Pranayama (Rishikesh; Intia: Yoga Vendenta Forest Academy Press, 1962), sivu 305.
Universaalinen energia läpäisee tunnetun universumin, ja prana nähdään yhdyssiteenä olemassaolon toiseen dimensioon.

Se virtaa universumin läpi virtoina kautta neljän suunnan: pohjoisen, etelän, idän ja lännen. Samanlaisia virtoja on ihmisen ruumiissa. Prana ylläpitää elämää ja kiertää sisäänhengityksessä ja uloshengityksessä.

Lähde: Elämän sateenkaaret Mikol Davis ja Earle Lane Wsoy Porvoo 1984

Jokainen ihminen elää kahden valtavan energiakentän piirissä. Allamme on maan vakaa voima. Yläpuolellamme on maailmankaikkeuden energia, joka ulottuu halki avaruuden.

Viisi energiaa

Viisi energiaa on nimetty viiden luonnonilmiön mukaan tuleksi, maaksi, metalliksi, vedeksi ja puuksi, sillä nimitykset kuvaavat hyvin energioiden liikkeitä.

Tuli hulmahtaa ylöspäin. Se on energia sen saavuttaessa huippunsa, kuin täysikuu, loistava ja uhkea. 

Maa pyörii oman akselinsa ympäri ja vaikuttaa vuodenaikojen välisenä siirtymäkautena. Kuun vaiheissa maan energia vastaa sitä, jolloin kuu on lähinnä maata, kultaisena, muhkeimmillaan, juuri ennen kuin se alkaa vajetä.

Metalli liikkuu sisäänpäin ja tihenee entisestään. Sitä verrataan vähenevään kuuhun.

Vesi laskeutuu alas. Sen paikka on syklin maksimaalinen lepopiste. Se on synnyttämäisillään oleva, pimeä uusikuu. 

Puu symboloi kasvavan puun lailla laajenevaa energiaa. Se on kehityksen alku, kasvava kuu.

Viiden energian vaikutus ulottuu pitkälle niiden ulkopuolelle. Ne ovat syklisessä vuorovaikutuksessa keskenään. Kutakin energiaa edeltää toinen, joka tunnetaan sen "äitinä", ja seuraa toinen, sen "lapsi".

Puu on tulen äiti. Maa on tulen lapsi. Samalla maa on kuitenkin äiti metallille, syklin seuraavalle energialle. Metalli on maan lapsi ja veden äiti. Vesi on metallin lapsi ja puun äiti. Puusta, veden lapsesta, tulee tulen äiti.
Yin ja yang ovat voimia. Sähkökentän positiivisen ja negatiiviasen navan tavoin ne molemmat ovat kapasiteetiltaan valtavia. Kumpikaan ei ole toista tärkeämpi tai voimakkaampi. Kuin ihmisaivojen kaksi puoliskoa kumpikin ilmentää voimavarojemme toista oleellista puolta, ja molemmat ovat välttämättömiä tuon potentiaalin esille saamiseksi.

Kumpikaa aivopuolisko ei ole täysin hallitseva. Toinen puoli näyttää ohjaavan loogisia, matemaattisia ja asioiden käsittelyyn liittyviä kykyjä. Toinen puoli työskentelee intuition ja luovien assosiaatioiden parissa. Ne kommunikoivat keskenään luontevasti, vaikka niiden suhde on alati muuttuva. Ne kiihdyttävät ja säätelevät, antavat energiaa ja rauhoittavat toisiaan.

Lähde: Henkilökohtainen  FENGSHUI Mielenrauhaa ja terveyttä Mestari Lam Kam Chuen Karisto 1998

Ei kommentteja: