WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Toteemisi / Elefantti / Orava / Delfiini / Kissa/ Koira/Perhonen/Susi/Käärme

Elefantti kulkee elämäni matkalla...


Oletko sinä koskaan miettinyt mikä on sinun toteemisi?

Kuinka sen tietää...voit kysyä itseltäsi näitä kysymyksiä:


Kun olit lapsi keräsitkö tietyn eläimen kuvia tai muuten vain tietoa, ja pidät siitä eläimestä vieläkin?

Jos saisit valita kaikista eläimistä itsellesi lemmikin/seuralaisen mikä se olisi? 

Kun menet eläintarhaan, mikä eläin kiehtoo Sinua eniten?
Jos voisit olla mikä tahansa eläin, mikä olisit?
Mikä eläin on esiintynyt eniten unissasi?
Mitä eläintä pelkäät, ilman mitään järkevää syytä?
Kun olet luonnossa mihin eläimeen tunnut jatkuvasti törmäävän? 

Mikä eläin aina puhuu sinulle, oli se sitten kuva, teevee ohjelma jne ja joka tulee vastaan usein?
Mitä eläintä voisit tuijotella tuntikausia tylsistymättä?

Meillä on kaikilla yksi toteemi, mutta on myös eläimiä jotka tulevat matkalle mukaamme joksinkin aikaa kun niiden energiaa tarvitaan. 

Varjo toteemi,eläin jota pelkäät eniten, joka on ehkä hyökännyt sinua kohtaan... sinun varjopuolesi ja on myös viesti toteemeja, jotka näyttäytyvät tuoden Sinulle viestiä.

Eli jos tuntuu että on useampi toteemi, on todennäköistä että yksi niistä on toteemi ja toiset ehkä matkakumppaneita tässä vaiheessa tai viestin tuojia.



Tässä englannin kielinen sivu joka kertoo enemmän eri toteemien tarkoituksesta:

http://wolfs_moon.tripod.com/totemspage.html


Toteemi on mikä tahansa luonnollinen tai yliluonnollinen kohde, yleensä luonnonilmiö, kasvi, olento tai eläin, johon ihmisen uskotaan olevan maagisessa yhteydessä. Maailmassa on arvioitu olevan yli 500 toteeminimikettä. Ihminen, jolla on toteemi, kokee omaavansa toteeminsa voimia ja olemusta. Toteemi voi yhdistää myös joukkoa ihmisiä tai kokonaista heimoa. Toteemiuskoon kuuluu käsitys, että eri ihmisillä tai ryhmillä on eri toteemit, joiden mukaan osa näiden ihmisten piirteistä määräytyy. Totemismi tarkoittaa uskoa toteemeihin. Toteismissa palvonnan kohteena on toteemin symbolinen kuva. Toteemi on symboli, joka symboloi kahta asiaa. Ensinnäkin se on jumalan, yhteiskunnan tai toteemisen periaatteen symboli. Toiseksi se on klaaniyhteisön tunnusmerkki, klaanin lippu, vaakuna, merkki, jonka perusteella se tunnistetaan toisista klaaneista. Toteemi ei ole pelkkä nimi tai tunnus, vaan uskonnollisten seremonioiden yhteydessä se on osa liturgiaa.

Voimaeläin: Orava
 
Oravasta tulee lähes poikkeuksetta mieleen tuuhea ja isokokoinen häntä. Myös oravan silmät ja etuhampaat ovat isohkot. Oravan näkökenttä on laaja. Koska orava viihtyy korkealla puussa ja näkee asiat laajasta perspektiivistä, liittyy sen merkitys voimaeläimenä laajoihin näkökulmiin ja tarkkaan havainnointiin.
Oravan vatsa on vaalea, mutta muuten sen väritys vaihtelee punertavasta harmaaseen, ruskeaan ja mustaan. Puhumattakaan liito-oravista! Väritykseltään vaaleaa punahäntäistä kurrea on suomalaisessa perinteessä kutsuttu mäntyoravaksi ja mustahäntäistä tummempaa kuusioravaksi. Oravien moninainen kirjo avaakin ovia niiden hyödyntämiseen voimaeläintyöskentelyssä erilaisissa rooleissa.

Kokoaminen ja kerääminen

 
Pörröhäntä touhuaa käpyjen ja siementen kanssa kätkien ravintoa jemmaan pahan päivän varalle. Tämä puoli oravasta liittyykin keräämiseen, kokoamiseen ja valmistautumiseen. Kunnon ennakoinnilla ja suunnittelulla asiat lutviutuvat kuin itsestään. Jos orava on tullut voimaeläimeksesi tai ilmestyy opaseläimen roolissa elämääsi, voit punnita kokoamisen ja ennakoimisen tarvetta suhteessa siihen, onko sinulla taipumusta varautua liikaakin. Höösäätkö? Murehditko tulevasta jo ennakolta? Keräätkö kotiisi kasakaupalla tavaraa vain sitä varten, jos sitä joskus sattumalta tarvitsee? Vai onko asia päinvastoin, pitäisikö sinun hankkia pieni kotivara ja varastoida enemmän?
Varastoiminen voi liittyä myös vanhan kuorman keräämiseen harteille. Painaako stressikuorma ryhtisi kumaraan? Tuntuuko asioiden suorittaminen jäisen kävyn nakertamiselta? Onko aika työskennellä sen eteen, että vanhat mukaan kerätyt ajatusmallit ja huolet saisi käsiteltyä ja haudattua? Tiesitkö, että oravan korvantupsut kasvavat joka syksy ja putoavat keväällä pois?
Oravalta voi oppia joustavuutta. Se ei jumitu yhteen pesäkoloon vaan rakentaa lähimetsän korkeisiin puihin useita lämpimiä pyöreitä pesiä. Tarpeen mukaan asunto vaihtuu kätevästi.
Kommunikaatio ja toiminta
Oravan voima on parhaimmillaan sosiaalisessa annissa. Se opastaa vanhallekin parralle leikillisyyttä ja flirttailun tuomaa elämänvoimaa. Kurrella on sosiaalista kipinää kintuissa ja utelias asenne elämää kohtaan. Se luo verkostoja, keskustelee ja tarpeen mukaan varoittaa läheisiään. Toisinaan oravan mellastus käy äänekkääksi säksätykseksi ja laastit rapisevat seinistä.

Oravan keskeinen viesti liittyy toimintaan ja sen tasapainottamiseen. Olenko aktiivinen vai yliaktiivinen? Teenkö liian monta asiaa yhtä aikaa ja poltanko itseni häsläämisellä loppuun? On hyvin paljon henkilöstä kiinni, buustaako monen asian tekeminen yhtä aikaa juuri sopivaan työvireeseen vai tuleeko kaikki asiat tehtyä hutaisemalla. Tuottelias ihminen voi vaipua ylisuorittamisen kierteeseen ja pelkistämisen opettelu tekee hyvää: tee vaan yksi asia kerralla. Jos mielesi on rauhaton ja sisäinen lörpöttelijä säätää monta asiaa kerralla, voi meditoinnista ja rentoutumisharjoituksesta olla apua.


Maailmojen yhdistäjä


Opaseläimenä orava puikkelehtii kätkettyjen mysteerien äärelle. Se auttaa ratkaisemaan visaisia pähkinöitä ja löytämään uusia reittejä maailmojen välillä. Skandinaavisessa mytologiassa kaksi oravaa juoksentelee kisaillen maailmanpuun vartta pitkin. Maailmojen väliseen yhteyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Orava löytää ruokakätkönsä hajun perusteella, joten sen vainuun kannattaa luottaa. Kurre on tarkkanäköinen ja kisailevan hilpeä johdattaja.


Orava opettaa ja kysyy:


- kaikella on aikansa ja paikkansa
- varaudu hyvin, mutta älä varastoi liikaa
- mikä on suhteesi yliseen ja aliseen, henkimaailmaan ja alitajuntaan
- millä tavalla kommunoikoit, onko sinulla ystäviä
- teetkö liian monta asiaa yhdellä kertaa
- millaista vanhaa kuormaa voisit purkaa hartioiltasi
Thuleia
Teksti on alunperin julkaistu Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n Seita-lehden numerossa 1/2009.

Delfiini

PÄÄTEEMA: Ystävällisyys, huumorintaju, leikkisä energia.
Delfiini on veden olento, mutta tarvitsee kuitenkin ilmaa selvitäkseen hengissä. Delfiini oppii hengityksen kontrolloinnin, joka sallii sen matkata maailman hengessä. Kuten itäiset uskonnot, hengityksen hallinta vie lähemmäksi iäisyyttä ja vapauttaa Mannan, elämän voiman.

PARANTAVA VOIMA: Delfiini tuo ykseyttä maailmankaikkeuden elämän voimaan. Delfiini auttaa meditoinnissa ja opettaa meille uuden rytmin mahdollistaen saapumisemme uniaikaan.


Delfiini

Ystävällisyys, leikkisyys, energia 

 
Kaunis, lempeä ja sulavalinjainen delfiini kantaa mukanaan monia viestejä kaksijalkaisille. Vaikka delfiini onkin nisäkäs, meri on sen koti, ja se on mestari hengitystekniikassa. Koska vesi on kaiken elämän symboli; luomisen, intohimon ja jopa seksuaalisuuden, tuo delfiini meille oppeja elämän vedestä. Leikkisät delfiinit ovat jo kauan viihdyttäneet ihmisiä hilpeällä asenteellaan. Delfiinien kommunikoinnin tutkiminen on osoittautunut varsin haasteelliseksi tehtäväksi. Kaikkien eläinten tavoin delfiineilläkin on keinot varoittaa lajitovereitaan lähestyvästä vaarasta. Uskotaan, että voimaeläimenä delfiini varoittaa ihmistä vaaroista, joita seuraa kun luonnon tasapainoa ei kunnioiteta.


Delfiinien kanssa uiminen on ollut monelle ihmiselle hyvin voimakas kokemus, jonka jälkeen niiden kykyä kommunikoida ei voi enää epäillä. Delfiini myös muistuttaa meitä siitä, että leikki, rentoutuminen, on välttämätöntä tasapainon saavuttamiseksi. Delfiini liikkuu vedessä äärimmäisen sulavasti ja kehottaa myös meitä antautumaan elämän virtojen vietäviksi sen sijaan, että ehdoin tahdoin etsisimme kiviseiniä särjettäviksi. Delfiinin voimia ovat muutos, viisaus, tasapaino, harmonia, kommunikointikyky, vapaus, luottamus, elämänrytmin ymmärtäminen ja hengitystekniikoiden käyttäminen stressin ja jännityksen purkamiseen sekä veden parantava voima. 


Kissa

Riippumattomuus 

 
Muinaisessa Egyptissä kissoille annettiin erityisiä oikeuksia ja niitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia. Skandinaviassa kissa on ollut hedelmällisyyden ja Intiassa synnytyksen symboli. Aikaisemmin uskottiin, että noidat ottivat kissansa hahmon öisin. Kissat ovat äärimmäisen itsenäisiä ja riippumattomia. Kissaa ei voi omistaa: se antaa sinun huolehtia itsestään ja rakastaa itseään, mutta aina omilla ehdoillaan. Kissa tulee ja menee miten, minne ja milloin tahtoo. Kissan voimia ovat riippumattomuus, uteliaisuus, monet elämät, nokkeluus, arvaamattomuus, parantaminen, kyky taistella nurkkaan ahdistettunakin, näkymättömän näkeminen ja suojelu. Kissa edustaa myös rakkautta ja pystyy auttamaan meditoinnissa. Jos kissa on voimaeläimesi, sinulla on taikaa ja mystiikkaa elämässäsi. Olet riippumaton ja vapaa-ajattelija. Olet todennäköisesti parhaimmillasi iltaisin. Pysyt jonkun asian tai ihmisen luona niin kauan kunnes kyllästyt - ja sitten pysytkin poissa. Sinulla on erinomainen organisointikyky.



Koira

Kunniallisuus, uskollisuus, opettaminen 


Koira oli se palvelija/sotilas, joka vartioi heimon asuntoja ja suojeli niitä yllätyshyökkäyksiltä. Koira auttoi metsästyksen aikana ja toi lämpöä talvella. Koira symboloi uskollisuutta, rajatonta rakkautta, suojelemista ja palvelemista. Koiran voimiin kuuluu parhaan ystävän rakastettavuus ja vartijan suojaava energia. Jos voimaeläimesi on koira, omistautumisesi perheelle ja ystäville on rajaton. Saat suurta tyydytystä voidessasi tarjota palveluksiasi, ojentaessasi ystävälle auttavan käden. Ystävällinen sana, hellä kosketus, ystävyyden osoitus merkitsevät sinulle paljon enemmän kuin mitkään materiaaliset seikat. Vaarana on kuitenkin meneminen liian pitkälle: saatat antaa ihmisten käyttää itseäsi hyväkseen, olet liian kiltti. Koira muistuttaa sinulle, että lojaaliutesi ensisijainen kohde olet sinä itse - oma totuutesi. Se muistuttaa, että kun arvostat ja kunnioitat itseäsi, sinua ei käytetä hyväksi, vaan ihmiset todella arvostavat sitä, mitä sinulta saavat. 


Perhonen

Muutos ja metamorfoosi 


Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että perhonen on ainoa elollinen olento, joka kykenee muuttamaan koko geneettisen rakenteensa muutosprosessin yhteydessä: toukan DNA on aivan erilainen kuin perhosen. Siispä on luonnollista, että perhonen symboloi täydellistä muutosta. Perhonen edustaa tarvetta muutokseen ja suurempaan vapauteen, mutta samalla se edustaa rohkeutta. On oltava rohkea pystyäkseen kohtaamaan kasvuprosessin vaatimat muutokset. Perhosen voimat ovat yhteydessä ilmaelementtiin ja henkisiin voimiin. Se opettaa meitä löytämään selkeyttä henkisissä prosesseissa, projektien organisoinnissa tai etsiessämme oikeaa suuntaa sisäiselle kasvullemme. 


Jos perhonen on voimaeläimesi, tai jos se muuten viehättää sinua, olet valmistautumassa johonkin muutokseen. Tarkkaile, mikä kehitysvaihe kiinnostaa sinua eniten: Muna symboloi jonkin uuden prosessin tai idean syntymistä. Toukka kertoo päätöksestä julkistaa jotakin muulle maailmalle. Kotelo kertoo sisäänpäin kääntymisestä, joko sisäisen näkemyksen terävöitymisestä tai projektin kehitysvaiheesta. Kotelon murtaminen kertoo valmiudesta jakaa lopputulos yleisön kanssa. Kun ymmärrät, mitä vaihetta olet käymässä läpi, sinun on helpompi ottaa seuraava askel. 


Susi (olen yksinäinen susi)

Uskollisuus, suojelu, menestys 

Amerikan intiaanit ovat jo kauan pitäneet susia oppaina tiensä etsijöille. Sudet ovat äärimmäisen uskollisia kumppaneilleen, ja niiden perheyhteys on luja, vaikka yksilöllisyys säilytetäänkin. Tähdissä sutta edustaa Koiran tähtikuvio, Sirius, jota monet alkuperäisheimot pitävät kuolleiden asuinsijana. Susi on kaikista villieläimistä ehkä väärinymmärretyin. Niitä pidetään kylmäverisinä tappajina huolimatta niiden ystävällisistä, sosiaalisista ja älykkäistä piirteistä. Susi on todella vapaa ja itsenäinen, vaikka niiden laumat ovatkin erittäin hyvin organisoituja. Susi välttää riitaa viimeiseen asti, eikä riitaa tarvitakaan, kun asennon muutos, murina tai pelkkä katsekin vie viestin perille. 

Perinteisesti ihminen, joka kantaa suden voimia, on vahvasti tietoinen itsestään, ja pystyy hyvin ilmaisemaan itseään kehon kielellä. Susi-ihmiset löytävät helposti uudenlaisia ratkaisuja ongelmiin, unohtamatta kuitenkaan pysyvyyttä ja henkistä tukea, jotka normaalisti kuuluisivat perhe-elämään. Suden voimiin kuuluvat kyky kohdata loppunsa arvokkaasti ja rohkeasti, kuolema ja jälleensyntymä, opettaminen henkisellä tasolla, opastaminen unien ja meditaation avulla, terävä äly ja vaisto, sosiaaliset valmiudet, perhearvot, vihollisen voittaminen älyllä, kyky ohittaa näkymätön, uskollisuus, kyky suojella itseä ja perhettä, kyky hyödyntää muutos.

http://www.animalspirits.com/indexlist.html 

Käärme

Raamatussa käärme on paholaisen vertauskuva, mutta monissa muissa yhteyksissä käärmellä on pelkästään positiivisia merkityksiä. Useat kansat ovat palvoneet ja palvovat käärmeitä pyhinä. Kiinalaisessa lääketieteessä käärmeitä käytetään monin tavoin sairauksien hoitoon.


Omaa häntäänsä pureva kahdeksikon muotoinen käärme kuvastaa ikuisuutta. Unikuvissa Psykologi Karl Jung tulkitsi käärmeet konfliktina tietoisten asenteiden ja vaistojen välillä. Freudin mukaan käärme unessa symboloi seksuaalisuutta.


Käärme kuvaa myös viisautta. Kaikkina menneinä aikoina oli käärme pyhitetty viisauden voimille; Isiksen päätä kaunisti kyykäärmeen kuva. Sitä sanotaan myös lohikäärmeeksi. Voimaeläimenä käärme antaakin Sinulle viisautta ja vahvistaa kolmannen silmän voimia.


SPIRIT GUIDES & TOTEMS

2 kommenttia:

maailmankaikkeuden pikku apulainen kirjoitti...

Minun toteemieläimeni on orava. Kerroin siitä blogissani torstaina 22. lokakuuta 2009.

Samaiseen aiheeseen liittyy eräs toinenkin mielenkiintoinen tapaus joka osoittaa kuinka selkeästi kaikki liittyy kaikkeen. Hiukan ko. meditaatiota myöhemmin löysin erään portaikon viereltä puusta veistetyn oravan jolla oli käsissään tammenterho samalla tavalla kuin mielikuvameditaatiossa. Tuo orava on minulla vieläkin.

SeijaTuulikki kirjoitti...

Minun toteemieläimeni on elefantti.

Minäpä luen tuon kirjoituksesi 22.10.2009 toteemieläimestäsi ORAVA.

Nyt on kiire iltavuoroon...

Kiitos kommentistasi, iloinen yllätys !!!