WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Tiede

1. Grammatiikka on tiede,
joka opettaa meille, kuinka ilmaisemme ajatuksemme ja oivalluksemme moitteettomalla kielellä, minkä me sittemmin kaunistamme ja koristamme retoriikan avulla; samalla kun logiikka ohjaa meitä ajattelemaan ja päättelemään tarkoituksenmukaisesti.
2. Retoriikalla
opetetaan ilmaisutavan tyylikkyyttä. Kaunopuheisuus on kaikkea muuta kuin yksinkertainen tai helposti saavutettu taito; se on taitoa olla vakuuttava ja hallitseva. Se ei ole vain kuvitelmilla miellyttämistä, vaan taitoa vedota ymmärrykseen ja sydämeen.
3. Logiikka
on se tiede, joka opettaa meille, kuinka muodostetaan selkeitä ja jäsennettyjä käsityksiä. Se myös estää samankaltaisuuksien ja jäljittelyjen johtamasta meitä harhaan.Tätä tiedettä meidän pitäisi harjoittaa tutkimustemme perustana ja lähtökohtana; nimenomaan niiden ylevien periaatteiden tutkimisessa, jotka vaativat meidän huomiomme muurareina.
4. Aritmetiikka
on numeroiden tiede, eli se matematiikan ala, joka tarkastelee numeroiden ominaisuuksia yleensä.
Meillä on vain hyvin puutteellinen käsitys esineistä ilman tietoa niiden määrästä, kuten se on puutteellinen myös määrän käsitteestä itsestään ilman aritmetiikan apua. Kaikkivaltiaan kaikki työt on ilmaistu lukumääränä, painona ja mittayksikköinä. Sen vuoksi, ymmärtääksemme ne oikein, meidän tulee tuntea aritmeettiset laskutavat, ja enemmän edistyneinä me toteutamme matemaattisia tieteitä ja kyvykkäämpinä tarkastelemme sellaisia asioita, mitkä ovat ymmärryksemme varsinaisia kohteita ja tulemme siten johdetuksi parempaan tietoisuuteen suuresta Luojastamme ja Hänen luomisensa töistä.
5. Geometria
käsittelee niiden ilmennysten vaikutuksia ja ominaisuuksia yleisesti, joissa pituus, leveys ja syvyys ovat tarkastelun kohteina - pisteestä viivaan, viivasta pintaan ja pinnasta kappaleeseen. Piste on se, millä on paikka, muttei suuruutta, ja se on kaikkien geometristen seikkojen alku. Viivalla on pituus, ilman leveyttä. Pinnalla on pituus ja leveys, muttei syvyyttä. Kappaleella on suuruusluokka, jolla on pituus, leveys ja syvyys. Tämän tieteen avulla arkkitehti pystyy laatimaan piirustuksensa ja toteuttamaan suunnitelmansa, kenraali ryhmittämään joukkonsa ja pioneeri määrittelemään leiriytymisalueet, maantieteilijä välittämään meille maailman ulottuvuudet ja kaiken sen mitä ne sisältävät, hahmottelemaan merien laajuuden sekä tarkoin määrittämään valtakuntien ja hallintokuntien rajat. Sen avulla myös tähtitieteilijä kykenee tekemään havaintonsa sekä määrittelemään aikakausien ja, vuodenaikojen keston, vuodet ja ajanjaksot.
6. Musiikki
on se tiede, joka vaikuttaa tunteisiimme äänellä. On vain harvoja, jotka eivät ole tunteneet sen lumoa ja tunnustaneet sen tulkintojen ymmärrettävää vaikutusta sydämeen. Musiikki on ihastuttavien aistimusten kieli, paljon kaunopuheisempi kuin sanat. Se kuiskii korviimme selkeimmät aavistukset; se herättää ja hellävaraisesti nostattaa miellyttävät ja ylevät tuntemuksemme; se kietoo meidät surumielisyyteen ja kohottaa meidät iloon; se liennyttää ja se kiihdyttää; se saa meidät heltymään ja se kiihottaa meidät sotaan.
Taistelukentiltä kuuluvat kansallislaulujen sotaisat sävelet ovat sykähdyttäneet sotilaan sydäntä, johtaneet hänet kiihkeää kaipausta hehkuen uhkarohkeaan etenemiseen ja innoittaneet hänet sankarillisen urhoollisuuden ja ylevän uhrautuvaisuuden tekoihin. Kun hän sitten kanuunan jylinän, taistelun jyskeen ja verisen näytelmän keskellä vaipuu maan tomuun, kohottautuu ja luo viimeisen viipyvän katseen elämään, silloin hän kuulee etäältä musiikin haikeat sävelet... Ja vanhojen katedraalilaulujen seestyneet, läpi käytävien ja holvikaarien kaikuneet sävelvirrat ovat tyynnyttäneet kiihtyneet mielet ja hävittäneet ihmisten ristiriitaiset intohimot kantaen ne vastustamattoman virtansa mukana, niin että he kuorossa ovat liittyneet mukaan taivassyntyisen hymnin ääneen laulettuun kertosäkeeseen: "Maassa rauha ja ihmisille hyvä tahto."
Musiikki ei kuitenkaan milloinkaan soi niin taivaallisen harmonisesti kuin silloin, kun lauletaan kiitoshymniä Maailmankaikkeuden Luojalle.
7. Astronomia
on se tiede, joka käsittelee taivaankappaleita, niiden liikkeitä, suuruusluokkia, etäisyyksiä ja fysikaalisia rakenteita. Kuinka jumalallisesti puhutteleva onkaan taivaankansi yllämme, jossa kimaltelevat Jumalan äärettömän kunnian suurenmoiset sanansaattajat. Ne puhuvat koko maailmankaikkeudelle, sillä ei ole ihmistä, niin barbaarista, joka olisi kykenemätön ymmärtämään niiden kieltä, eikä mitään kansakuntaa niin kaukana, etteikö niiden ääni kuuluisi heidän keskuudessaan.

Ei kommentteja: