WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Silta

Mystinen liekki

Mystinen liekki nousee aina ylöspäin. Monta kertaa, ja erityisesti hengen tasolla, sen ei voi oikeastaan tiedostaa koostuvan selvästi eri energioista ja niiden vuorovaikutuksesta. Eri energioiden ja tietoisuuden kerrosten välillä ei ole ainakaan mitään selvää ja jyrkkää eroa. Se on elävä, värähtelevä, liikkuva, muuttuva ja kehittyvä liekki. Se on ihmisen elämä vapaana muodosta. Siinä voidaan kuitenkin huomata jähmeämpi puoli ja sen yläpuolella hyvin hieno ja eteerinen kerros. Tämä liekki on oikeastaan myös antahkarana eli sateenkaarisilta, joka integroi ja yhdistää ihmisen kaikki tasot, energiat ja olemuspuolet. Eri säteiden ja muiden astrologisten ym. vaikutusten alaisena tämä liekki toimii eri tavalla. Se kykenee hyvin herkästi vastaamaan monenlaisiin aurinkokuntaamme eri lähteistä virtaaviin korkeisiin energioihin. Se on myös itse muodostunut näistä energioista.
Otsan kohdalla ja myös keskellä päälakea on toisinaan jännitepiste, missä eri suunnista tulevat energiat yhdistyvät ja mistä ne edelleen leviävät ja säteilevät eri suuntiin. Itämaisen terminologian mukaan ne ovat ajna keskus, otsachakra, sekä sahasrara, tuhat terälehtinen lootus.

Chakrat

Se, mitkä chakrat ovat aktiivisia, ja se, miten ja minkälaiset energiat ihmisen energiakehossa virtaavat, riippuvat siitä, mihin hän kohdistaa huomionsa ja mitä hän tekee. Tietysti myös yksilön yleinen asema evoluution polulla määrää mitkä keskukset ovat tärkeimmässä asemassa. Ihmisen elämänmuoto ja elämäntapa ratkaisevat sen miten hänen chakransa toimivat ja missä on hänen tietoisuutensa keskus. Ajattelevan, vastuuntuntoisen ja rakastavan ihmisen chakrat toimivat eri tavalla kuin ajattelemattoman, vastuuttoman ja itsekkään ihmisen chakrat. Vihkimyksen polulla tärkein chakra on pään keskus, tuhat terälehtinen lootus. Sinne virtaa puhtaan elämän energia sekä henkisen tahdon energia, joka kanavoituu edelleen mieleen. Ihminen soveltaa tätä energiaa myös otsakeskuksen kautta.

Antahkarana

Antahkarana on varmasti useimmille melko uusi ja outo käsite. Se on osa uuden aikakauden esoteerista opetusta missä päämääränä on ihmisen ylösnousemus hengen valtakuntaan. Päästäkseen sinne ihmisen on rakennettava silta, mitä kutsutaan antahkaranaksi. Kun se on rakennettu, vihitty samalla huomaa, että se on illuusio. Se on vain metafora. Kun hän saa kosketuksen hengen värähtelyyn ja energiaan, hänen koko alempi luontonsa mukaan lukien mieli muuntuu ja kirkastuu ja kohoaa hengen energioiden kautta. Mitään siltaa ei varsinaisesti ole olemassa. Henki ottaa valtaansa ihmisen. Se järjestää ja harmonisoi kaiken hänessä omalla ylivertaisella viisaudellaan. Se on yksi elämä, mistä ihmisen kaikki energiat ovat eriytyneet. Monadi sana tarkoittaa etymologisesti yhtä ja yksikköä. Monadi ei kuitenkaan ole mikään yksi, jakamaton ja yksinkertainen asia, vaan päinvastoin. Hengen tarkka määritteleminen on mahdotonta. Kun ihminen tuntee monadinsa soinnun, hän kokee pääasiassa hyvin hienojen energioiden ja niiden yhdistelmien suunnattoman moninaisuuden. Monadissa voidaan erottaa aurinkokunnan kolme pääsädettä. Monadi on aktiivinen ja aloittava tahto, se on rakkaus-viisautta ja se on aktiivista älyä, joka ihmisen mielen kautta käyttää kahta muuta monadista energiaa. Monadi sisältää ihmisen kokonaisuuden. Hänen kaikki osansa ja puolensa sisältyvät jollain tavalla siihen. Fyysinen keho, persoonallisuus ja sielu ovat olemassa, koska monadi on olemassa. Monadi eli henki toimii ihmisessä aktiivisesti ilmentyneenä tai taustalla ilmentymättömänä. Jos halutaan astua todistamattoman pohdinnan puolelle, voidaan sanoa, että ihminen syntyy monadista ja siihen hän jälleen palaa. Vihkimysten polkua kutsutaan myös takaisin paluun poluksi.
Ihmisen kolme jumalallista aspektia, persoonallisuus, sielu ja monadi ovat kaikki mukana antahkaranan luomisessa. Se muodostuu kolmesta säikeestä. Älyn tai luovan toiminnan säie saa alkunsa persoonallisuudesta ja sen sanotaan ankkuroituvan kurkkuun. Tietoisuuden säie saa alkunsa sielusta ja sen kerrotaan ankkuroituvan päähän. Elämän säie virtaa monadista sen kerrotaan ankkuroituvan sydämeen. Nämä kolme säiettä vastaavat kolmea pääenergiaa aurinkokunnassa, jotka ovat äly, rakkaus-viisaus sekä tahto. Nämä kolme perussäiettä lukuisine haarautumineen virtaavat kaikkialla ihmisen energiakehossa. Monta kertaa niiden ei voi kokea ankkuroituvan mihinkään määrättyyn paikkaan kehossa kuten sydämeen tai kurkkuun. Energioiden virtailu pään alueella on kaikkien helpointa tiedostaa kuten myös alaselässä ja juurichakrassa.

Neljäs vihkimys

Sanotaan, että neljännessä vihkimyksessä tietoisuuden säie katkaistaan ja että sielulootus tuhoutuu ja sielu ja persoonallisuus sulautuvat monadiin. Tietoisuus ei silloin kuitenkaan katoa minnekään eikä tietoisuuden säie viime kädessä häviä. Tässä vihkimyksessä ja sitä seuraavissa vihkimyksissä tietoisuuden luonne muuttuu suuresti. Ihminen identifioituu kokonaisuuteen. Hänen kaikki energiat sulautuvat monadiin ja mieli antautuu hengelle. Kaikki erilliset mielen liikkeet ja värähtelyt katoavat ja vain hengen hallinta, tahto ja intensiivinen energia jäävät. Ihmisen huomio ei enää ole juuri suuntautunut ulospäin ilmiöiden maailmaan. Mikään ei silloin hajota tietoisuutta. Kaikki energiat on suunnattu ylöspäin jumalalliseen. Tämä jatkuva ja tiivis yhteys ja vuorovaikutus jumalalliseen antavat vihitylle valoa, iloa ja inspiraatiota, autuutta, rakkautta, energiaa ja luovaa voimaa. Se tuo hänelle aina uusia paljastuksia. Itse asiassa korkeammissa vihkimyksissä ihminen tavoittaa enemmän tietoisuutta ja valoa, kirkkaita ja hienoja energioita. Kaikki karkeat ja pimeät energiat ja substanssin ja mielen kerrokset on muunnettu hengen energioiden kautta. Valaistunut ihminen on siten täysin tietoinen, ei suinkaan vailla tietoisuutta. Henki hallitsee silloin mielen kautta vaivattomasti koko luontoa. Mitään riiteleviä elementtejä tai energioita ei ole. Hänellä on runsaasti luovaa voimaa ja kirkasta ja puhdasta energiaa käytettäväksi mihin tahansa. Hän voi halutessaan toimia kaikilla alemmilla tasoilla. Hänellä on mukanaan kaikki se mitä hän on oppinut kehityksensä kuluessa. Hänen tietoisuuden keskus ja huomio on kuitenkin yleensä kaikkien rajoitusten yläpuolella valossa, autuudessa ja tyhjyydessä, ajattomuudessa, mittaamattomassa hengessä ja yhdessä elämässä.

Vihkimykset

Kun ihminen sulautuu monadiin, hän tuntee ykseyden. Hän on silloin välittömässä ja tiiviissä yhteydessä syviin henkisiin energioihin. Tietoisuus yksilöllisyydestä säilyy osana universaalia. Hän ei enää juuri koe eikä tunne erillisen persoonallisuuden kokemuksia ja tunteita kuten pelkoa, syyllisyyttä ja velvollisuuden tunnetta ym.. Hän on kadottanut kokemuksen erillisestä tietoisuuden keskuksesta tai egosta. Kun hän on yhteydessä toisiin ihmisiin ja kun hän toimii yhteisön jäsenenä, hän palaa persoonallisuuden tasolle. Kanssakäyminen nostaa esiin hänelle ominaisen inhimillisten tunteiden kirjon. Vapautunut ihminen tuntee kaiken aikaa syvää rauhaa. Hän kokee sisäisiä henkisiä tapahtumia, energioita, vaikutteita ja paljastuksia ja ne korvaavat aikaisemmat mielen tason ja sielun valtakunnan alueen elämykset ja tapahtumat. Hengen valtakunnassa mielen toiminta muuttuu. Alempi mieli hellittää otteensa. Mielen toimintaan ei enää liity mitään tunnereaktioita eikä ihmisellä ole mitään kiintymystä tai takertumista joihinkin ajatuksiin tai mielen sisältöihin. Tietoisuuden keskus on mielen yläpuolella. Varsinaiset vihkimykset otetaan aina mentaalitasoa korkeammilla tasoilla. Vapautuneen ihmisen mieli on hengen väline ja työkalu.

Vapautuminen

Korkea paljastus ja korkeiden ja harmonisten energioiden kokeminen voi usein johtaa siihen, että laskeutuminen alemmille tasoille on vastanmielistä, että mielen taso tuntuu rajoittavalta ja ikävystyttävältä. On niin mukavaa vain nauttia sisäisestä harmoniasta ja valosta ja paeta samalla kaikkia elämän epämukavia puolia, kaikkia niitä ongelmia, pulmia ja ikävyyksiä mitä ihmisen elämä on täynnä. Vapautuneen ihmisen pitää kuitenkin tehdä suuri uhraus ja kääntää selkänsä kirkkaudelle ja palata takaisin mielen tasolle, toiminnan kentälle ja ihmisten pariin. Kun hän on asettanut jalkansa kosmiselle polulle, hän voisi myös yhä hyvin vetäytyä yhä enemmän pois kosmiselta fyysiseltä tasolta ja toimia vain jonkinlaisena planetaarisena yhdysmiehenä Maan ja korkeampien piirien välillä. Suuresta myötätunnosta hän kuitenkin kääntyy takaisin valistamaan ja palvelemaan ihmiskuntaa. Esoteerikon päämääränä on kanavoida korkeampien tasojen tahto, valo ja rakkaus alemmille tasoille. Vihityn eräs tehtävänä on myös tuoda paljastus toisille ihmisille, jakaa se, ja siten antaa heille viisautta, toivoa ja näköaloja.
Mielen tasolle laskeutuminen kuten esimerkiksi kirjoittaminen rikkoo usein sen täydellisen harmonian ja autuuden mikä vapautuneella ihmisellä on usein hengessä. Kirjoittaminen on vaikeaa ja pulmallista. Se on jatkuvaa pohtimista ja valintojen tekemistä. Se on väistämättä eräänlainen taistelutanner aivan kuten mikä tahansa työ kaikilla aloilla. Toisaalta luova työ on nautinto silloin kun se sujuu. On myös ilo katsoa taaksepäin aikaansaannoksiaan ja ne voivat kannustaa jatkamaan ponnisteluja.

Lähde: Uuden Ajan ElämänViisaus

Ei kommentteja: