WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 4. helmikuuta 2010

Viisi elementtiä / 3. TULI

5. EETTERI (Maailmaeetteri / tyhjä tila

5. AVARUUS / TILA
1. MAA
2. VESI
4. ILMA


Buddhismin oppeja käyttäen lääketiede määrittää elementtien ominaisuudet näin Intiassa:

1. Maa
Maa elementti, aine on perustila perusta. Ominaisuudet: Vakaus, kiinteys, vastustus, raskaus ja hitaus. Kehossa sitä edustavat liha ja luut sekä sisäelimet, siis elämän perusta. Hajuaisti kehittyy maa elementistä.

2. Vesi
Vesi elementti sitoo yhteen ja virtaa. Yhdistämällä se luo mahdollisuuden virtaamiselle, suhteiden luomiselle ja joustolle, lähestymiselle ja loittonemiselle. Kehossa sitä edustavat kehon nesteet, jotka ylläpitävät elintoimintoja. Makuaisti kehittyy vesielementissä.

3.Tuli
Tuli elementti on energiaa piilevänä tai ilmentyneenä. Jokaiseen tilanteeseen liittyy mahdollisuuksia. Joskus mahdollisuudet toteutuvat, vanha kulutetaan loppuun ja uutta luodaan tilalle. Ihmiskehossa tuli elementti ilmentyy aineenvaihdunnassa, kun ruoka muuttuu energiaksi jota keho tarvitsee ja jota se käyttää kehon ja mielen toimintoihin. Kehon lämpö ja poskien hehku ilmentää tulielementtiä. Näköaisti ja silmät kehittyvät tulielementin avulla.

4. Ilma/Tuuli
Ilma/Tuuli elementti on liikettä. Kaikki aine on liikkeessä. Elämä on jatkuva virta ja jokaisella tilanteella on oma dynamiikkansa. Ihmiskehossa tuuli ilmentyy hengityksenä ja kehon tietoisissa ja tiedostamattomissa liikkeissä sekä tuntoaistissa ja ihossa.

5. Avaruus/Tila
Toisin kuin muut elementit, jotka lisääntyvät ja vähenevät ja vaikuttavat toisiinsa, avaruus tai tila on jatkuvasti pysyvä ulottuvuus, joka sallii muiden elementtien olemassaolon ja toiminnan. Ihmiskehossa se liittyy erityisesti sisäelinten onkaloihin ja ruumiin aukkoihin sekä niveliin. Kuuloaisti kehittyy tilaelementissä.

Wicca ja Horoskoopit Pentagrammi edustaa elementtejä:

1. MAA (feminiininen)
Sen Henki saattaa ilmestyä Härän hahmossa.

Vihreä on maan väri ja sen vuorokauden aika yö, erityisesti keskiyö. Maan ilmansuunta on pohjoinen. Se elemnettinä hallitsee kasavua, vaurautta, luontoa, hyvinvointia, viisautta ja runsautta. Maa hallitsee talvea. Maa edustaa kalliota, kiviä ja maata, jonka päälle seisomme sekä viisautta ja tekojamme. Maan paikkoja ovat metsät, vuoret ja luolat.

2. VESI (feminiininen)
Sen Henki saattaa ilmaista itsensä ihmisen hahmossa.

Veden vuorokaudenaika on syksy ja väri sininen. Sen vuorokauden aika on ilta, erityisesti iltarusko. Veden paikkoja ovat sade, joet ja meret. Se hallitsee tunteita, mystiikkaa ja hedelmällisyyttä ja sen ilmansuunta on länsi. Vesielementin vastakohta on tuli, kun taas Maa tarvitsee vettä, voidakseen tuottaa uutta elämää.

3. TULI (maskuliininen)
Tulen Henki saattaa ilmaista itsensä Leijonan hahmossa.

Tulen ilmansuunta on etelä ja väri useinmiten punainen. Vuorokauden aika on päivä, erityisesti juuri keskipäivä. Tulessa ilmenee tahto, kypsyys ja intohimo sekä innostus. Tuli tarvitsee ilmaa voidakseen palaa. Tulen vuorokaudenaika on kesä. Tulen paikkoja ovat kuivat ja vulkaaniset alueet.

4. ILMA (maskuliininen)
Ilman Henki saattaa ilmestyä Kotkan hahmossa.

Ilman ilmansuunta on itä ja sen värinä nähdään usein keltainen. Ilman vuorokauden aika on aamu, erityisesti aamunsarastus ja sen vuodenaika on kevät. Ilmaa kutsutaan usein elementeistä ensimmäisenä ja se on maan antamaa konkreettisuutta. Ilma hallitsee oppimista, mielikuvitusta ja uskomuksia. Ilman paikkoja ovat kaikki paikat, joissa tuuli voi vapaasti puhaltaa.

5. VOIMA/ENERGIA/AKASHA / EETTERI (maailmaeetteri)

Voiman väri on valkoinen. Se on sukupuoleton, persoonaton, ja neuraali. Voima ylläpitää muita elementtejä. Tämä Energia on persoonatonta ja se on juuri sitä voimaa, jonka avulla wiccat pyrkivät harjoittamaan magiaa. Wiccalaisten näkökulmasta Energia on jakautunut kahtia muodosten kaksi vastakohtaa: Jumalan ja Jumalattaren.


Ei kommentteja: