WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

torstai 28. tammikuuta 2010

Kaksi maailmankaikkeudessa vaikuttavaa periaatetta

Yin on pimeä, negatiivinen, passiivinen ja feminiininen voima. Yang puolestaan valoisa, positiivinen, aktiivinen ja maskuliininen voima. Ne kuvaavat vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtelua, ihmisyyttä ja koko maailmankaikkeutta.

Yinin ja Yangin suhdetta ilmentää ympyrä, jossa musta ja valkoinen "aalto" kietoutuvat toisiinsa. Vastavoimat harmonisoivat, tasapainottavat toisiaan. Tasapainottamalla vitalista elämänenergiaa saavutetaan harmonia, onni ja terveys.

Harmonia ei ole sitä, että kumpaakin on yhtä paljon, vaan että kumpikin osa tietää paikkansa, ja on tietoinen myös siitä, että ilman toista ei olisi toistakaan. Harmonia saadaan aikaan oikeansuuntaisella vuorovaikutuksella. Tasapainon puutteessa, epäharmoniassa, ei ole mitään voimaa, se päätyy tuleksettomuuteen. Fyysisen, straalisen ja mentaalisen tason harmonian puute tuottaa sairautta.

Yin ja Yang. Kuva, jatkuvasta vuorovaikutuksesta, luomisesta. Pimeydesät, varjosta syntyy valo. Se kasvaa, loistaa ja haipuu, koulee noustakseen uudelleen pimeydestä. Kumpikin puoli on voimaton yksinään.

Kaikki maan ja taivaan välillä jakautuu kahden navan, polarisen välillä. Yin tarkoittaa vuoren varjoista puolta, Yang sen aurinkoista sivua.

negatiivinen - positiivinen
talvi - kevät
pohjoinen - etelä
naispuolinen - miespuolinen
maa - taivas
sulkeutuminen - avautuminen
vetäytyminen - laajentuminen
intuitio - rationaalisuus
mietiskely - toiminta

Yin, feminiininen, on keino, jolla Yang, maskuliininen saaavuttaa sisänäkemyksensä ja ymmärryksensä. Ne eivät taistele keskenään. Eivätkä käsitteinä sisällä arvostelmaa hyvästä tai pahasta, paremmasta tai huonommasta. Ne ovat kokonaisuuden toisilleen välttämättömiä osia.
pohdintaani

Ei kommentteja: