WE ARE ONE

WE ARE ONE
WE ARE ONE / copyright©SeijaTuulikki (omat kuvat)
ELÄMÄNI MAAN PÄÄLLÄ MUODOSTAA HELMINAUHAN. OLEN JOKA KEHOLLISTUMISESSANI MUODOSTANUT HELMEN, JA KEHOLLISTUMA KEHOLLISTUMAN JÄLKEEN HELMENI NÄYTTÄVÄT ERILAISILTA. TÄSSÄ KEHOLLISTUMASSA MINULLE TARJOTAAN APUA, JONKA KAUTTA SAAN TÄSTÄ HELMESTÄ KAUNIIN, SÄIHKYVÄN, PYÖREÄN HELMEN, JOKA HEIJASTAA KAIKKEA KAUNISTA YMPÄRILLÄÄN OLEVAA. SEURAAN SISÄISTÄ ÄÄNTÄNI JA HERÄTÄN AIKAISEMMIN HANKKIMANI VALMIUDET KÄYTETTÄVIKSI TÄSSÄ HETKESSÄ.

VAIN MINÄ OLEN VASTUUSSA SIITÄ, MITÄ ELÄMÄSTÄNI TULEE.


LUKIJANI, OLENNAINEN OSA KOKONAISUUTTA

LUKIJANI, oleellinen osa kokonaisuutta :)

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Ihmisen omat perusenergiat


Ihmisruumiin perusenergia on alku- ja perintöenergia, jota ilman elämä ei ole mahdollista. Jokaisella ihmisellä on syntymästään lähtien suurempi tai pienempi määrä perittyä energiaa. Tätä energiamäärää ei voi lisätä, vaan ihmisen on tultava sillä toimeen koko elämänsä ajan. Länsimaisen lääketieteen näkökulmasta katsottuna perintöenergia on helpommin ymmärrettävissä elinvoimaksi tai vitaalisuudeksi, siis yksilön psykofyysiseksi kyvyksi vastustaa epäsuotuisia ympäristöntekijöitä. Jos vahingolliset vaikutukset ovat liian voimakkaita tai jos sisäinen energiatasapaino on järkkynyt, niin perintöenergian määrä vähenee. Siksi vanhat, sairaat ja pitkäaikaisen stressin rasittamat ihmiset eivät tavallisesti ole kovin vitaalisia eivätkä vastustuskykyisiä. Kun perintoenergia on käytetty loppuun, elämää antava Yang palaa takaisin maailmankaikkeuteen: ihminen kuolee.

Meridiaanien tehtävä
Energia kiertää ihmisruumiissa suljetussa järjestelmässä., jota voitaisiin verrata esim. verenkiertoon. Energiasuonia sanotaan meridiaaneiksi (King Lo), koska ne kulkevat ruumiin ääripisteistä toiseen niin kuin maapallon pituuspiirit navalta navalle. Tärkeimmät energiaradat ovat kaksitoista pää- ja eli elinmeridiaania. Kukin niistä lähtee jostakin ontelo- tai varastoelimestä, jonka mukaan ne saavat nimensä. Onteloelinten, mahan, ohut- ja paksunsuolen, sappi- ja virtsarakon sekä kolmoislämpöelimen energiavirtaukset ovat Yang, koska nämä elimet ovat yhteydessä ulkomaailmaan ja tuottavat aktiivista energiaa. Muut kuusi pääväylää lähtevät varastoelimistä, keuhkoista, sydämestä, verenkierrosta (sydänpussista), pernasta, maksasta ja munuaisista ja ovat Yin-meridiaaneja. Mutta meridiaanijärjestelmä kokonaisuudessaan on Yang, koska se sisäelimiin (Yin) verrattuna on lähempänä pintaa. Yang-meridiaanit yhdistävät pään käsiin tai jalkoihin. Yin-meridiaanit virtaavat rintakehän ylä- tai alaraajoihin. Kaikki päämeridiaanit kulkevat symmetrisesti ruumiin oikealla ja vasemmalla puolella. Jokaisella meridiaanilla on ulomman, ruumiin pinnalla kulkevan radan lisäksi sisempi tiehyt, joka johtaa sihen elimeen, minkä mukaan meridiaani on saanut nimensä. Yhteisten tehtäviensä perusteella liitetään kuusi Yang- ja kuusi Yin-meridiaania kolmeksi meridiaanipariksi.

Lähde:
Gerhard Leibold: Tee se itse Akupainelu - kirja

Ei kommentteja: